f-16-την-αναβάθμισή-τους-εισηγείται-το-αν-814987
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 02.12.2020 | 21:54

F-16: Την αναβάθμισή τους εισηγείται το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την αναβάθμιση των παλαιότερων F-16 που διαθέτει στον στόλο της η Πολεμική Αεροπορία εισηγείται το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου επικαιροποιήθηκε και εγκρίθηκε η μελέτη για την αναβάθμιση 38 F-16 Block 50 που είχε αγοράσει η χώρα μας στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Η εισήγηση θα κατατεθεί στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αναμένεται να προωθηθεί στην αρμόδια επιτροπή Εξοπλισμών και Άμυνας της Βουλής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αναβάθμιση των παλαιών F-16 θα πραγματοποιηθεί από τη Lockheed Martin με υλικά που θα αφαιρεθούν από τα F-16 52 και F-16 52 plus που εκσυγχρονίζονται από την αμερικανική εταιρία σε συνεργασία με την ΕΑΒ. Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού 84 αεροσκαφών έχει ξεκινήσει πριν από έναν χρόνο και όπως λένε οι πληροφορίες ολοκληρώνεται ο εκσυγχρονισμός του πρώτου αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο πολιτικό ρεπορτάζ και στην κάλυψη θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ψηφιακά και ραδιοφωνικά μέσα. Ξεκίνησε σε ηλικία 22 χρονών ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου έμεινε για 18 χρόνια καλύπτοντας το κοινωνικό, πολιτικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ. Εχει συνεργαστεί με το περιοδικό «Unfollow» κάνοντας ερευνητική δημοσιογραφία. Από το 2019 δουλεύει στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Εργάζεται στο aftodioikisi.gr από το 2016, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Σύνταξης της ιστοσελίδας. https://www.facebook.com/theodoropan
Tags: