εξελίξεις-στα-ελληνοτουρκικά-στην-άγ-1153563
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.03.2023 | 09:46

Εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά: Στην Άγκυρα αύριο ο Φραγκογιάννης

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά έρχονται μια μέρα μετά τη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες, όπου συμφωνήθηκε η  αλληλοϋποστήριξη των δύο χωρών σε Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ και Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, μεταβαίνει αύριο στην Άγκυρα.

«Στο πλαίσιο προώθησης του διαλόγου με την Τουρκία στα θέματα της θετικής ατζέντας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης μεταβαίνει στην Άγκυρα, όπου θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Τούρκο ομόλογό του Burak Akcapar, αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023» τονίζει η ελληνική διπλωματία.

Αυτή αναμένεται να είναι η τέταρτη συνάντηση των δύο υφυπουργών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της θετικής ατζέντας, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Mevlüt Çavuşoğlu, τον Απρίλιο του 2021 και εγκαινιάστηκε με την πρώτη συνάντηση των δύο Υφυπουργών στην Καβάλα, στις 28-29 Μαΐου του ίδιου έτους.

Η δεύτερη συνάντηση των Φραγκογιάννη και Önal έλαβε χώρα στην Αττάλεια, στις 16 Ιουνίου 2021 και η τρίτηστην Αθήνα, στις 21 Φεβρουαρίου 2022.

Στη συνάντηση θα συζητηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις 25 θεματικές της Θετικής Ατζέντας και θα προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φραγκογιάννης έχει αναλάβει κρίσιμες αποστολές στα Ελληνοτουρκικά. Τον Ιούνιο του 2022, στο περιθώριο της Συνόδου κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, είχε μυστική συνάντηση -από κοινού με τη διπλωματική σύμβουλο του πρωθυπουργού, πρέσβη Άννα – Μαρία Μπούρα – με τον τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμακτσί, που εκπροσώπησε την Άγκυρα στη διάσκεψη.

Εκεί, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει στη λήψη μέτρων που θα ρίξουν την ένταση στα ελληνοτουρκικά, ωστόσο, η Άγκυρα τορπίλισε την «συμφωνία» για ήρεμα νερά.

Τέλος, ενδέχεται τις επόμενες μέρες να υπάρξει νέα συνάντηση των Δένδια και Τσαβούσογλου, μάλλον στην Αθήνα.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.