Επιστολή Παπαδημούλη προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι

Tα αδιανέμητα κονδύλια που αφορούν την ημερήσια αποζημίωση των ευρωβουλευτών και δεν έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, να ανακατευθυνθούν προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ προτείνει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης ζητά να τεθεί αυτή η πρόταση στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αυτά τα κονδύλια περιλαμβάνουν την αποζημίωση των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την φυσική τους παρουσία στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο για την άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Ωστόσο, από το ξέσπασμα της πανδημίας και την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, οι ευρωβουλευτές προσπαθούν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους, με εξ αποστάσεως παρουσία (τηλεδιασκέψεις) και με εξ αποστάσεως συμμετοχή στις ψηφοφορίες.

Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, «μια τέτοια πράξη αλληλεγγύης θα παράσχει στο Ταμείο επιπρόσθετους πόρους και θα περάσει ένα σαφές μήνυμα: Ότι οι δημοκρατικά εκλεγμένοι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στέκονται δίπλα στους χιλιάδες κόσμου και τις οικογένειες που υποφέρουν λόγω της πανδημίας, στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, στις δυνάμεις ασφαλείας, σε όλα τα άλλα επαγγέλματα που παραμένουν στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του κορονοϊού (COVID-19), καθώς και σε όλους τους πολίτες που υφίστανται τις αυξανόμενες και ήδη τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες αυτής της άνευ προηγουμένου κατάστασης».

«Όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας εναντίον αυτής της πανδημίας, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, λαμβάνοντας γενναίες αποφάσεις για κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές για την υγεία και τις οικονομικές κρίσεις, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο», υπογραμμίζει, κλείνοντας την επιστολή του ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΠΡΟΕΔΡΟ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!