επεισοδιακά-ολοκληρώθηκαν-οι-εργασί-253516
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.07.2013 | 16:34

Επεισοδιακά ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε κλίμα έντασης ολοκλήρωσε τις εργασίες της η προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει ότι δεν παρουσιάστηκε κανένα κείμενο-σχέδιο πορίσματος στην Επιτροπή, προκειμένου να δοθεί η ευχέρεια διαβούλευσης και έγκρισής του.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας, πάντως, που κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, ζητεί την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα, δύο σε βαθμό κακουργήματος και ένα σε βαθμό πλημμελήματος.

Δικό του πόρισμα κατέθεσε το ΚΚΕ που βλέπει ενδείξεις διάπραξης τριών αδικημάτων από τον πρώην υπουργό Οικονομικών και αποδίδει τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν να τους δοθεί παράταση για την υποβολή του πορίσματος, κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό. Ας σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε διάβημα προς τον πρόεδρο της Βουλής και ζητεί νέα συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής, στην οποία να γίνει μια κανονική συζήτηση επί του πορίσματος, διότι άλλως τίθεται θέμα ακυρότητας των διαδικασιών.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.