Εμφύλιοι στο Μαξίμου – Ποιο «μπλοκ» θα συντονίζει δημάρχους και περιφερειάρχες

Διάφορα «μπλοκ» έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», το βασικότερο είναι αυτό που διευθύνει το Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλ. Τσίπρα και τον Ν. Παππά, στο οποίο τελευταίως έχει προσχωρήσει και ο επί των Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης, λόγω και του θέματος των τηλεοπτικών αδειών.

Απέναντί τους, σύμφωνα με τη δημοφιλή στήλη, έχει δημιουργηθεί ένα σχήμα που έχει να κάνει με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη, ο οποίος, όπως θυμάστε, αρνήθηκε την προεδρία της Βουλής και προτίμησε τον ρόλο του αντιπροέδρου με εποπτεία στην οικονομία και στην υπόθεση των τραπεζών. Με τον ρόλο αυτόν του κ. Δραγασάκη δεν είναι, όπως λένε στον «Βηματοδότη», καθόλου ικανοποιημένος ο επί των Οικονομικών υπουργός Ευκλ. Τσακαλώτος, ο οποίος, εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων που έχει (μνημόνια, προαπαιτούμενα κ.τ.λ.), θεωρεί το έργο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αποκλειστικά δική του υπόθεση.

Και οι δύο όμως (Δραγασάκης και Τσακαλώτος) στέκονται απέναντι στο δίδυμο Παππά – Σπίρτζη επειδή θεωρούν τις κινήσεις και τους χειρισμούς του αν μη τι άλλο… αδέξιους. Τώρα, θα πείτε, και τον Αλ. Φλαμπουράρη, που και αυτός είναι ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου, πώς τον αντιμετωπίζουν οι άλλοι; Σε ποιο μπλοκ, αν θέλετε, κατατάσσεται;

Εκείνο που αναφέρει ο «Βηματοδότης» είναι ότι ο κ. Φλαμπουράρης αντιμετωπίζεται από όλα τα μπλοκ ως… «ελλείπουσα δύναμη και πρόσωπο που βρίσκεται στην καλή διάθεση του Πρωθυπουργού». Αλλωστε στη μεγάλη σύσκεψη της Παρασκευής για το Προσφυγικό ο κ. Τσίπρας, θέλοντας να δώσει νέες αρμοδιότητες στον πιστό συνεργάτη του (και κατά πολλούς μέντορά του), του ανέθεσε τον απόλυτο συντονισμό του νέου οργάνου για το μείζον προσφυγικό πρόβλημα. Με δυο λόγια, θα συντονίζει μητροπολίτες, δημάρχους, περιφερειάρχες και λοιπούς εμπλεκομένους σε ανθρωπιστικές δράσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!