ΔΗΣΥ: Δημόσιοι υπάλληλοι με… off shore εταιρείες

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, με αφορμή δημοσιεύματα για δημόσιους υπάλληλους με off shore εταιρείες, ζητώντας να μάθει γιατί «η κυβέρνηση δεν προχωρά άμεσα στο άνοιγμα των συνδεόμενων με τις off shore εταιρείες τραπεζικών λογαριασμών και κινήσεων, ώστε να γίνει έλεγχος, να προσδιοριστεί ποιες υποθέσεις διαχειρίστηκαν οι εν λόγω υπάλληλοι και στη συνέχεια να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, κάτι που η κοινωνία απαιτεί».

Η ερώτηση του Γιώργου Κοντογιάννη
Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Δημόσιοι υπάλληλοι που διατηρούν off shore εταιρείες».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αδέσμευτος» 24.10.11, στη διάθεση των αρμοδίων Υπουργών υπάρχουν λίστες με εκατοντάδες ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που διαθέτουν off shore εταιρείες, μέσω των οποίων διακινούνται «μαύρα» χρήματα υπογείων συναλλαγών.

Στους καταλόγους περιλαμβάνονται γιατροί του ΕΣΥ, προϊστάμενοι πολεοδομικών υπηρεσιών, εφοριακοί και εκατοντάδες κρατικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι κατείχαν επί σειρά ετών θέσεις εξουσίας καθώς και μέλη επιτροπών, από τις αποφάσεις των οποίων διακυβεύεται η τύχη πολλών εκατ. ευρώ όπως οι προμήθειες υλικών για τους φορείς του Δημοσίου, η ανάθεση έργων, η συμμετοχή σε επιδοτούμενα προγράμματα κ.α.

Κατόπιν τούτων ερωτώντα οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Γιατί σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία που η χώρα έχει ανάγκη από την είσπραξη χρημάτων, η Κυβέρνηση δεν προχωρά άμεσα στο άνοιγμα των συνδεόμενων με τις off shore εταιρείες τραπεζικών λογαριασμών και κινήσεων, ώστε να γίνει έλεγχος, να προσδιοριστεί ποιες υποθέσεις διαχειρίστηκαν οι εν λόγω υπάλληλοι και στη συνέχεια να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, κάτι που η κοινωνία απαιτεί.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!