Δίωξη στον Μιχελάκη – Κατηγορείται για παθητική δωροδοκία στην υπόθεση Πάλλη

Για «λάδωμα» 7.000 ευρώ καλείται να απολογηθεί ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης για την υπόθεση που αφορά την υποβολή επερώτησης στη Βουλή, όταν ακόμα ήταν βουλευτής ο ίδιος -πριν υπουργοποιηθεί- με την οποία ζητάει να μάθει εάν ασκήθηκαν διώξεις στον Βίκτωρα Ρέστη για φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της σημερινής RealNews, την περίοδο εκείνη ο πρώην συνέταιρος του εφοπλιστή, Αναστάσιος Πάλλης, είχε αντιδικία μαζί του και όπως προέκυψε από τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από σε ακίνητα του τελευταίου, όταν ελεγχόταν για εμπλοκή στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η επίμαχη ερώτηση φέρεται ότι είχε υπαγορευθεί με το «αζημίωτο» από τον επιχειρηματία στον βουλευτή. Η δίωξη εις βάρος του πρώην υπουργού, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Λακαφώση, αφού πλέον, μετά την μη εκλογή του κ. Μιχελάκη στις πρόσφατες εκλογές, δεν υπήρχε το «εμπόδιο» της βουλευτικής ασυλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που καταγράφονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, στο κατηγορητήριο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως ανάμεσα στα κατασχεθέντα έγγραφα από τις κατοικίες του επιχειρηματία Πάλλη, «συμπεριλαμβάνεται και η από 5/2/2013 ερώτηση η οποία φέρει πρωτότυπη υπογραφή στη θέση του ερωτώντος βουλευτή και υπό το ονοματεπώνυμο Ιωάννης Μιχελάκης». Εγείρονται δε «σοβαρές ενδείξεις» ότι το περιεχόμενο της ερώτησης «συνιστά προϊόν υπόδειξεις από τον Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του έναντι του Βίκτωρα Ρέστη, με τον οποία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη… Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι η υποβολή της εν λόγω ερώτησης συνοδεύεται από τη λήψη οικονομικών ωφελημάτων από τον Ιωάννη Μιχελάκη, ο οποίος στις 5/2/2013 ή στις 6/2/2013, επισκέφθηκε την οικεία του Αναστάσιου Πάλλη και έλαβε το ποσό των 7.000 ευρώ, το οποίο ο επιστάτης του τελευταίου, Νικόλαος Κάραλης, τοποθέτησε σε φάκελο, τον παρέδωσε στον Αναστάσιο Πάλλη και ο τελευταίος στον Ιωάννη Μιχελάκη. Τα ανωτέρω περιστατικά αποδεικνύονται και από την στις 21/11/2013 κατάθεση του Νικόλαου Κάραλη, ο οποίος περιγράφει τις συνθήκες λήψης των χρημάτων από τον Ιωάννη Μιχελάκη, επισημαίνοντας ότι αντιλήφθηκε πως τα χρήματα δόθηκαν στον τελευταίο μετά τα όσα του μετέφερε ο Αναστάσιος Πάλλης και για αυτόν τον λόγο σε σχετική κατάσταση πληρωμών ανέγραψε ως αιτιολογία για το ανωτέρω ποσό την «απόδοση λογαριασμού»».

Να σημειωθεί τέλος ότι το ρεπορτάζ της RealNews, καταλήγει λέγοντας ότι ο ίδιος μάρτυρας καταθέτει επίσης ότι ο πρώην υπουργός είχε επισκεφθεί την οικεία Πάλλη δύο μήνες πριν από την επίμαχη επίσκεψη και είχε λάβει χρηματικό ποσό 5.000 έως 10.000 ευρώ, πάλι μέσα σε φάκελο στον οποίο τα τοποθέτησε ο ίδιος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΔΙΩΞΗ, ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΛΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!