Δημοσκόπηση: Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες
Παρασκευή
15
Οκτώβριος
Back

Δημοσκόπηση: Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες

Ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης καταγράφονται με τα υψηλότερα ποσοστά ανεμβολίαστων πολιτών σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Marc.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την κομματική προτίμησή τους, οι ερωτηθέντες ανεμβολίαστοι δηλώνουν σε ποσοστό 18,9%  ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ένα 18,6% δηλώνει την Ελληνική Λύση, ενώ 12,2% δήλωσε πως ψηφίζει Νέα Δημοκρατία. Το ΜΕΡΑ 25% καταγράφει 3,7%, το ΚΚΕ 3,5%, ενώ μόλις το 1,8% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ κατατάσσεται στους ανεμβολίαστους.

dimoskopisi-i-kommatiki-taytotita-ton-anemvoliaston-politon0

Επιμένουν οι ανεμβολίαστοι

Τρεις στους τέσσερις πολίτες που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό, δηλώνουν ότι εμμένουν στη στάση τους, έναντι ενός στους τέσσερις που δηλώνει ότι προγραμματίζει ή σκέφτεται να εμβολιαστεί.

Στην ίδια δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για τον ΑΝΤ1, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης επικροτεί την κυβερνητική απόφαση να διεξαχθούν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Ετσι, ποσοστό 57,4% θεωρεί «σωστή και μάλλον σωστή» την σχετική απόφαση, ενώ το 37,7% απαντά ότι είναι «λάθος και μάλλον λάθος». Την απόφαση επιδοκιμάζει το 53,2% των εμβολιασμένων και το 80,7% των ανεμβολίαστων.

Συνολικά, η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας από το 52%, έναντι ποσοστού 46,6% που την κρίνει αρνητικά.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!