Δημοσκόπηση INTERVIEW: Η βαθμολογία των υπουργών για την αποτελεσματικότητά τους

Σε κρίσιμα και επίκαιρα ερωτήματα  σχετικά με το θέμα της Αγίας Σοφίας, την  πρόθεση ψήφου αλλά και για το ποιοί είναι οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί της Κυβέρνησης απαντά η νέα Πανελλαδική Δημοσκόπηση που διενήργησε για τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η INTERVIEW, με την υπογραφή του Δημήτρη Βασιλειάδη. Σήμερα παρουσιάστηκε το Α’ μέρος της δημοσκόπησης  ενώ την Παρασκευή 17 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί το Β’ μέρος που εστιάζει στο θέμα της Αγίας Σοφίας απαντώντας σε 8 σοβαρά ερωτήματα του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Α’ μέρους της δημοσκόπησης όπως αυτά παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν  στην εκπομπή  «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με το δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο, η ΝΔ επιβεβαιώνει τη δυναμική  και την αδιαμφισβήτητη πρωτιά της, οι υπουργοί Κ. Πιερρακάκης, Β. Κικίλιας & Α. Γεωργιάδης κρίνονται από τους πολίτες ως «οι πλέον αποτελεσματικοί» ενώ 75% όσων ρωτήθηκαν εκτιμούν πως η απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία δεν πρόκειται να ανακληθεί παρά τις όποιες κυρώσεις Διεθνών Οργανισμών.

Σταθερή εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους που έγινε στο διάστημα από 13 έως 15  Ιουλίου 2020  πανελλαδικά, στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται κατά 20,5  μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας ποσοστό 41,7%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 21,2%. Την ίδια ώρα το ΚΙΝΑΛ παραμένει με μικρή απόκλιση από την προηγούμενη δημοσκόπηση,  στο 6,5% , ενώ ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, εμφανίζονται με το ίδιο ποσοστό (4,6%).

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου

ΝΔ  41,7%

ΣΥΡΙΖΑ 21,2%

ΚΙΝΑΛ 6,5%

ΚΚΕ 4,6%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,6%

ΜεΡΑ25    3,5%

ΑΛΛΟ  5,9%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11%

Η βαθμολογία των υπουργών για την αποτελεσματικότητά τους

Στη βαθμολογία των υπουργών της κυβέρνησης, πρώτος  σε θετικές ψήφους για την αποτελεσματικότητά του αξιολογείται από τους πολίτες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με βαθμολογία 7,3 , και ακολουθούν στη δεύτερη θέση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 7,1 και στην τρίτη θέση ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με βαθμολογία 7. Στη συνέχεια, με 6,9 βαθμολογείται από τους πολίτες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, με 6,7 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και με 6,2 ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά την αποτελεσματικότητά τους εμφανίζονται η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 6 και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με 5,4

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΒΕΡΓΙΝΑ, INTERVIEW


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!