Δημοσκόπηση: Διατηρεί το προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Διχασμένοι οι ψηφοφόροι για το ενδεχόμενο εκλογών

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα δημοσκόπηση της E-VOICE για τον «Ελεύθερο Τύπο», η οποία αποκαλύπτει ότι οι Ελληνες είναι διχασμένοι για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα τους οδηγήσει τελικά σε αυτές.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά από την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει αίτημα ψήφου εμπιστοσύνης. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει προβάδισμα 3,7% σε σχέση με τη ΝΔ.

Η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου είναι μεν στο επίπεδο των ευρωεκλογών (3,9%), αλλά τα ποσοστά και των δύο κομμάτων είναι χαμηλά, εξαιτίας των αναποφάσιστων και εκείνων που απαντούν ότι δεν θα ψήφιζαν. Αθροιστικά, τα δύο κόμματα φτάνουν στο 30,9%, κάτι που σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές δείχνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό της κοινής γνώμης τηρεί στάση αναμονής.

Πιο συγκεκριμένα, πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,2%, με δεύτερη τη ΝΔ με 17,5% και τρίτη τη Χρυσή Αυγή με 5,3%, ενώ ακολουθούν το Ποτάμι (4,6%), το ΚΚΕ (4,4%), το ΠΑΣΟΚ (3,9%) και εκτός βουλής- σύμφωνα με τη δημοσκόπηση- μένουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (2%) και η ΔΗΜΑΡ (0,8%). Ο ΛΑΟΣ εμφανίζει ποσοστό 1,1%, ενώ το 8,3% απάντησε ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα. Το 12,2% δεν θα ψήφιζε, ενώ το 16,7% δήλωσε αναποφάσιστο.

Στην ερώτηση για το αν η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, το 46,2% απάντησε αρνητικά, έναντι του 45% που επιθυμεί πρόωρες εκλογές, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 8%. Πάντως οι περισσότεροι εκτιμούν ότι θα γίνουν τελικά εκλογές, με αφορμή τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας- το 44%- ενώ το 35,9% πιστεύει ότι θα εκλεγεί νέο πρόσωπο για αυτή τη θέση.

Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των ερωτηθέντων στην ερώτηση για το ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση (23,1%), με τον Αλέξη Τσίπρα δεύτερο (18,7%), αλλά το 47% απάντησε «Κανένας» σε αυτή την ερώτηση. Ανάμεσα στους αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στο ερώτημα για τον ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, το 35,7% απάντησε τον κ. Σαμαρά, το 31,9% τον κ. Τσίπρα, ενώ το 31% απάντησε «Κανέναν».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, E-VOICE


Αφήστε μια απάντηση