Δημοσκόπηση ALCO: Ποια κόμματα μένουν εκτός Bουλής -Τι λέει για τους δημοσίους υπαλλήλους

Σε νέα δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 5,2% ενώ με την αναγωγή επί των εγκύρων ανεβαίνει στο 6,1%.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1% έναντι 17,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

ακολουθούν:

Χρυσή Αυγή: 5,5%

ΚΙΝΑΛ: 4,5%

ΚΚΕ: 5,2%.

Εκτός Βουλής μένουν ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων.

Οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 15,8%, αποχή επιλέχει το 12,1% και λευκό το 2,8%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 27,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21%.

Ακολουθούν η ΧΑ με 6,5%, το ΚΙΝΑΛ με 5,3% και το ΚΚΕ με 6,1%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ALCO οι πολίτες θεωρούν δικαιότερη κοινωνικά την πολιτική Τσίπρα (27%) έναντι 25% που συγκεντρώνει η πολιτική Μητσοτάκη.

Θεωρούν επίσης ότι η κυβέρνηση ορθώς διαπραγματεύται με τους θεσμούς για την μη περικοπή των συντάξεων και ότι θα πρέπει να στηρίξει η ΝΔ. Ωστόσο είναι επιφυλακτικοί στο εάν θα πεισθούν οι θεσμοί τελικά: Το 37% πιστεύει ότι δεν θα πειστούν, το 29% αισιοδοξεί και το 34% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Τέλος, οι ερωτηθέντες θεωρούν σωστό το μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού σε ποσοστό 77%, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (67%) και τις προσλήψεις/μονιμοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων σε κρίσιμους τομείς (70%).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΚΟΜΜΑΤΑ, ALCO


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!