Χαρίτσης: Πλήρης αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης με την τροπολογία για το ποδόσφαιρο

«Η εντολή περί κομματικής πειθαρχίας του κ. Μητσοτάκη φαίνεται ότι δεν αφορά όλους τους βουλευτές του. Γι’ αυτό και δεν προχώρησε στη διαγραφή του κ. Σαμαρά»

Τον “αυτοεξευτελισμό χωρίς τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη” στηλίτευσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “στο Κόκκινο 105,5 FM”  και στον δημοσιογράφο Γ.  Τραπεζιώτη, σχετικά με  την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας για τις ποινές περί πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο, ευχόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό… “καλά ξεμπερδέματα”.

“Η απουσία Σαμαρά από την ψηφοφορία για το ποδόσφαιρο αναδεικνύει τις αντιφάσεις τις δεξιάς πολυκατοικίας και την έλλειψη συνοχής της κυβέρνησης” υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. “Η εντολή περί κομματικής πειθαρχίας του κ. Μητσοτάκη φαίνεται ότι δεν αφορά όλους τους βουλευτές του. Γι’ αυτό και δεν προχώρησε στη διαγραφή του κ. Σαμαρά”, πρόσθεσε.

Σχετικά με την επίμαχη διάταξη, τόνισε ότι “η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα νομοθετώντας φωτογραφικά έχοντας κατά νου το βραχύ πολιτικό όφελος, χωρίς να αντιλαμβάνεται την αλυσίδα αντιδράσεων που πυροδοτεί κάτι τέτοιο αλλά και τις περαιτέρω διεκδικήσεις συμφερόντων που προκαλεί”, κάνοντας λόγο για “σπασμωδικές κινήσεις εκ μέρους της ΝΔ στις οποίες προχώρησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο πρωθυπουργός, ως αντίδραση και μόνο στην πίεση που φαίνεται ότι δέχθηκαν από συγκεκριμένα ολιγαρχικά συμφέροντα”.

“Το μέγεθος του αυτοεξευτελισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν αντιστοιχεί σε ευρωπαϊκή χώρα”, συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι “θα πρέπει να λογοδοτήσει και στις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, αφού παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου”.

“Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει καθεμία και καθένας βουλευτής τις ευθύνες του απέναντι σε τέτοιου είδους αντικοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου. “Δεν είδαμε την κυβέρνηση να αναλαμβάνει αντίστοιχες ευθύνες σε σειρά από  μείζονα προβλήματα, από τα εργασιακά ως το προσφυγικό”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αλ. Χαρίτσης επέκρινε την “κυβερνητική αγωνία περί επίδειξης έργου στο προσφυγικό, η οποία εξαντλείται σε επικοινωνιακούς χειρισμούς και καταλήγει σε φαιδρότητα”. “Αλίμονο αν μπορεί νοήμων άνθρωπος να πιστέψει ότι η λύση και η ανθρωπιστική διαχείριση του προσφυγικού μπορεί να είναι τα πλωτά φράγματα”, τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ υπογράμμισε και τον “πολύ ισχυρισμό συμβολισμό”, που σχετίζεται με το γεγονός ότι “αντίστοιχα φράγματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες χώρες για να αντιμετωπίσουν τη θαλάσσια ρύπανση”. “Αλίμονο αν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως σκουπίδια. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε επιχειρησιακό, ανθρωπιστικό και συμβολικό επίπεδο είναι απαράδεκτοι”, κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!