Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της οικονομίας»

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 8 Ιουλίου 2020 - 14:16
  • Comments Off

Την “ανασφάλεια της κυβέρνησης για τους κοινωνικούς σεισμούς που έρχονται εκφράζει το νομοσχέδιο για της διαδηλώσεις”, επισημαίνει σε on camera δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στηλιτεύοντας τον “αυταρχικό κατήφορο” της ΝΔ, στον οποίο “βρίσκει συμπαραστάτες την άκρα δεξιά και τους πρόθυμους συνοδοιπόρους του ΚΙΝΑΛ που το πρωί μιλούν για προοδευτικές λύσεις και το βράδυ υπερψηφίζουν τα αντιδραστικά κυβερνητικά νομοσχέδια”.

“Η κατάρρευση της οικονομίας, η εκτίναξη της ανεργίας, η επιστροφή στις μέρες της ανασφάλειας και της φτώχειας καθιστούν υπόλογη την κυβέρνηση”, υπογραμμίζει ο ίδιος, τονίζοντας ότι “η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας εξαντλείται”. Και καταλήγει: “Η μόνη συνταγή που γνωρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή της λιτότητας και της καταστολής”.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

“Συμπληρώνοντας έναν χρόνο στην κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει ένα νομοσχέδιο που εκφράζει την ανασφάλειά της για τους κοινωνικούς σεισμούς που έρχονται.

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις εμπνέεται από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Αντιμετωπίζει τον λαό ως εχθρό, αντιμετωπίζει τους πολίτες ως δυνάμει ενόχους, αντιμετωπίζει τις ιδέες της κοινωνικής αλλαγής ως επικίνδυνες.

Στον αυταρχικό κατήφορο βρίσκει συμπαραστάτες την άκρα δεξιά και τους πρόθυμους συνοδοιπόρους του ΚΙΝΑΛ που το πρωί μιλούν για προοδευτικές λύσεις και το βράδυ υπερψηφίζουν τα αντιδραστικά κυβερνητικά νομοσχέδια.

Η Νέα Δημοκρατία ξέρει ότι η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας εξαντλείται.

Η κατάρρευση της οικονομίας, η εκτίναξη της ανεργίας, η επιστροφή στις μέρες της ανασφάλειας και της φτώχειας καθιστούν υπόλογη την κυβέρνηση.

Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να δώσει λύσεις.

Μια κυβέρνηση που η μόνη συνταγή που γνωρίζει είναι αυτή της λιτότητας και της καταστολής.

Η κυβέρνηση θέλει την κοινωνία φοβισμένη. Ο λόγος είναι απλός. Φοβάται τη φωνή της κοινωνίας.

Ό,τι και να κάνει, όμως, να ξέρει ένα πράγμα: η κοινωνία θα νικήσει”.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ, VIDEO


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!