Χαρίτσης: Χωρίς ουσιαστικό σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back
σχολεία

Χαρίτσης: Χωρίς ουσιαστικό σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση

“Στη χώρα που 997.000 μαθητές, πάνω από το 70% του μαθητικού πληθυσμού, πηγαίνουν σε τάξεις με περισσότερους από 17 μαθητές, η κυβέρνηση πορεύεται με ευχολόγια και αντιφάσεις που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τη δημόσια υγεία” τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ Χαρίτση:

Η σημερινή εμφάνιση της κ. Κεραμέως στη Βουλή επιβεβαίωσε αυτό που φάνηκε από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου: η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων.

Είναι πραγματικά θλιβερό. Στη χώρα που 997.000 μαθητές, πάνω από το 70% του μαθητικού πληθυσμού, πηγαίνουν σε τάξεις με περισσότερους από 17 μαθητές, η κυβέρνηση πορεύεται με ευχολόγια και αντιφάσεις που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τη δημόσια υγεία.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε τίποτα επί μήνες για να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά σχολικό τμήμα, να θωρακίσει τις σχολικές υποδομές, να ενισχύσει τους εκπαιδευτικούς που θα κληθούν να διαχειριστούν μια πρωτόγνωρη και εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη.

Το μόνο που αποκαλύπτει καθημερινά η κυβέρνηση είναι η τεράστια απόσταση που την χωρίζει από την ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!