Αβραμόπουλος για ένταλμα σύλληψης: «Όλη η ιστορία είναι μια μπούρδα»
«Άκυρο» χαρακτήρισε ο πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από τις βελγικές αρχές, καθώς θεωρείται εμπλεκόμενος στην υπόθεση Qatar Gate.
Μάλιστα, την Τρίτη το αίτημα της βελγικής Δικαιοσύνης για άρση της ασυλίας του, έφτασε στην ελληνική Βουλή. «Όλη η ιστορία είναι μία μπούρδα», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑÏ το πρωί της Τετάρτης
Αβραμόπουλος: «Δεν κλήθηκα ποτέ να δώσω εξηγήσεις»
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επεσήμανε πως δεν κλήθηκε ποτέ να δώσει εξηγήσεις και ότι το όνομά του ενεπλάκη τώρα επειδή «ελέγχονται αστυνομικοί που δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους. Λένε δεν καλούμε και τον κύριο επίτροπο αγνοώντας, ή μη γνωρίζοντας πως πριν από δύο χρόνια, αυτό είχε διερευνηθεί, το είχαμε συζητήσει και είχαν δοθεί απαντήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έλεγε ‘’πολύ καλά τα έκανε ο κ. Αβραμόπουλος».
«Ακόμα και χθες ο εκπρόσωπος της ΕΕ ξεκαθάρισε τα πράγματα. Σημασία δεν έχουν τι τίτλοι βάζουμε σε κάτι αλλά η ουσία. Ο περίφημος Παντσέρι είχε παράλληλα 2 δραστηριότητες. Η πρώτη ήταν αυτή που είχε να κάνει με έναν οργανισμό, το Fighting Impunity, που καταπολεμά την ατιμωρησία στον κόσμο. Έστειλε μια πρόσκληση αφότου τελείωσε η θητεία του ως πρόεδρου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Κοινοβούλιο. Προσκάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας, την κ. Μογκερίνι», είπε.
Όπως σημείωσε, έστειλε επιστολή στην ΕΕ, η οποία του απάντησε πως «είναι ένας καλός οργανισμός για να μπείτε. Ρώτησα τότε “μπορώ και να πληρώνομαι;”. Και λένε “βεβαίως και μπορείτε να πληρώνεστε’”. Εγώ συμμετείχα ως τιμητικό μέλος και έπαιρνα 5.000 ευρώ τον μήνα τα οποία τα δήλωνα. Φορολογούμαι στην Ελλάδα. Είναι δυνατόν να υπάρχει μίζα;».
Προτεινόμενα άρθρα
24.06.2026 | 13:34
24.06.2026 | 10:03
24.06.2026 | 07:27






