Αλ. Τσίπρας: Καθαρές δηλώσεις αλλά και κυρώσεις τώρα στην Τουρκία

Να πείσει τους μέχρι πρότινος συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «ότι είναι απαραίτητο να υπάρξουν και οι καθαρές δηλώσεις, αλλά πέραν των δηλώσεων καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο, να προχωρήσουμε και σε απαραίτητα μέτρα, σε κυρώσεις, που ενδεχομένως θα αναγκάσουν την Τουρκία να σκεφτεί τις συνέπειες αυτής της πολιτικής» θα προσπαθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπως δήλωσε κατά την προσέλευσή του στη Προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), στις Βρυξέλλες.

Όπως συμπλήρωσε, θα προσπαθήσει να τους πείσω, «καθώς γνωρίζουν, επί τεσσεράμισι χρόνια ως πρωθυπουργός πόσο ενεργά προσπάθησα να οικοδομήσω μια θετική ατζέντα συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Ο στόχος μας, λοιπόν, είναι η ειρήνη και η συνεργασία. Αλλά ειρήνη και συνεργασία μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσα από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου. Και το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι καθαρό. Τώρα, λοιπόν, δηλώσεις καθαρές, αλλά και κυρώσεις, ώστε να μη φτάσουμε στο σημείο αύριο να χρειάζονται δράσεις πέραν της διπλωματίας για να προστατεύσουμε το Διεθνές Δίκαιο. Αυτό πρέπει να αποφύγουμε και η ΕΕ πρέπει να σταθεί αρωγός στην Ελλάδα και στην Κύπρο» τόνισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις και δυσκολίες για την Ευρώπη», είναι «αναγκαία όσο ποτέ η κοινή δράση, τη συνεννόηση, τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων».

Εξέφρασε, τέλος, την υποστήριξή του και τις ευχές του για ένα καλό αποτέλεσμα για τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν στις σημερινές βρετανικές εκλογές, «απέναντι σε μια συντηρητική παράταξη, της οποίας ηγείται ένας πολιτικός που έπαιξε ένα καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό το ρεύμα το αντιευρωπαϊκό, το λαϊκιστικό, που έχει οδηγήσει τη Μεγάλη Βρετανία σε ένα μεγάλο αδιέξοδο».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΥΡΩΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!