Αισιοδοξία Μητσοτάκη για τον τουρισμό – Τι είπε για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό
Αισιοδοξία Μητσοτάκη για τον τουρισμό – Τι είπε για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό
Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του Smart Covid-19 Management Group έλαβε μέρος σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι ηγέτες του γκρουπ αντάλλαξαν απόψεις για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους, για την πρόοδο του εμβολιασμού και για την ανάπτυξη του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού.
Ο Πρωθυπουργός ανέλυσε τις κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο της ελεγχόμενης και σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας και κοινωνικών δραστηριοτήτων εστιάζοντας στην αξιοποίηση των self-tests, η οποία έχει ενισχύσει περαιτέρω τη δυνατότητα της χώρας μας να εντοπίζει εγκαίρως κρούσματα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ερχόμενο καλοκαίρι. Σημείωσε ότι πολλοί ευρωπαίοι πολίτες θέλουν να ταξιδέψουν, ενώ προσέθεσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη την εμπειρία του περσινού καλοκαιριού, όταν υποδέχθηκε με ασφάλεια επισκέπτες από το εξωτερικό.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison, η Πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen και ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babiς.
Προτεινόμενα άρθρα
04.04.2026 | 15:09
04.04.2026 | 13:40






