Άδωνις Γεωργιάδης: Διεκδικεί αποζημίωση 300.000 ευρώ από τον Παύλο Πολάκη

Στα δικαστήρια μεταφέρθηκε η κόντρα μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη με αφορμή ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργό Υγείας στο Facebook την οποία ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει συκοφαντική.

Η ανάρτηση που στάθηκε η αφορμή να προσφύγει στη δικαιοσύνη ο Άδωνις Γεωργιάδης διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ έγινε στις 30.04.18 στον λογαριασμό του Π. Πολάκη στο Facebook και έχει ως εξής:

«Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος!!! ΝΔ το κόμμα των οφσορ, κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα!!! Ουστ ανθρωπάκια της αρπαχτής και της λαμογιάς που θέλετε να ξανακυβερνήσετε….. ΥΓ Προσέξτε πότε κλείνει την οφσορ!!! Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, το Γενάρη του 16……..». Της ανάρτησης, όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, «Ακολουθεί φωτογραφία μου με την σύζυγο του Προέδρου της ΝΔ με αναφορά του Documento: Offshore στην Κύπρο διέθετε ο Γεωργιάδης και ξεχνούσε να την δηλώσει στο πόθεν έσχες».

Όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, στην αγωγή που συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, χωρίς ωστόσο να καταθέσουν μάρτυρες, οι αναφορές του κ. Πολάκη είναι ψευδείς και συκοφαντικές και θίγουν την τιμή και την υπόληψη του.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη ο Παύλος Πολάκης «ψευδώς αναφέρει ότι ήμουν μέτοχος σε κυπριακή εξωχώρια εταιρία, ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς και ότι δήθεν μάλιστα την έκλεισα όταν βγήκε το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα». Ο ενάγων αναφέρει πως ήταν μέτοχος σε εταιρία Ltd (που χαρακτηρίζει ΕΠΕ κατά το ελληνικό δίκαιο) στην Κύπρο. Επιπλέον, υποστηρίζει πως ήταν δηλωμένη στο όνομα του, ιδρύθηκε το 2006 για να λειτουργήσει βιβλιοπωλείο στην Κύπρο το οποίο «λειτούργησε και επομένως δεν είχε εξωχώρια δραστηριότητα, αφού λειτούργησε αποκλειστικά στην Κύπρο και έκλεισε το 2006, διεγράφη δε ακριβώς λόγω της δεκαετούς αδράνειας το 2016 χωρίς να έχει καμία λειτουργία». Όπως επισημαίνει είναι «προφανώς ψευδείς και συκοφαντικές οι αναφορές του ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς» ενώ υπογραμμίζει στην αγωγή του πως η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει ελέγξει το ζήτημα και τον δικαίωσε «αποδεχόμενη την εισήγηση που απεφάνθη ότι δεν είχα ούτε υπεράκτια εταιρία ούτε διέπραξα οποιοδήποτε αδίκημα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητεί να αρθεί η προσβολή εναντίον του με τη δημοσίευση του διατακτικού της αποφάσεως που θα εκδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εναγομένου (FACEBOOK), να παραλείπει ο Π. Πολάκης στο μέλλον την καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της προσωπικότητας του αλλά και να «απαγγελθεί σε βάρος του χρηματική ποινή ποσού πέντε χιλιάδων εννιακοσίων (5.900,00) ευρώ υπέρ εμού καθώς και προσωπική κράτηση διαρκείας ενός (1) έτους σε βάρος του, για την περίπτωση της εκ μέρους του παραβάσεως εκάστης των ως άνω εκδοθησόμενων διατάξεων του Δικαστηρίου Σας».

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του αντιπροέδρου της ΝΔ. Θανάσης Πλεύρης ανέφερε πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε ψευδώς ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει off shore εταιρεία στην Κύπρο. «Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε και ελέγχθηκε από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και ομόφωνα, ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των δικαίωσαν. Παρ´ όλα αυτά ο κ. Πολάκης συνεχίζει να λέει ψέματα» υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης. Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κ. Πολάκη, Μανώλης Καπνισάκης
μετέφερε την άποψη του υπουργού ότι η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να διεξάγεται ή να μεταφέρεται σε δικαστικές αίθουσες. «Γι ´ αυτό άλλωστε και ο ίδιος δεν έχει υποβάλει ποτέ μήνυση ή αγωγή σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων ή δημοσιογράφων» τόνισε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!