Αδιάβαστος ο Οικονόμου: Πώς τον «τάπωσε» ο Τσακαλώτος

  • Απο Aftodioikisi News
  • 15 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:57
  • Comments Off

Αδιάβαστος ο Οικονόμου: Πώς τον «τάπωσε» ο Τσακαλώτος

Δεν φαίνεται να τα πηγαίνει καλά η κυβέρνηση με τον ορισμό της μεσαίας τάξης. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι εξηγήσεις για το μέτρο του αφορολόγητου των 800.000 ευρώ για τις γονικές παροχές.

Ενδεικτική της αδυναμίας της κυβέρνησης να προσδιορίσει τη μεσαία τάξη είναι η μνημειώδης γκάφα του κυβερνητικού εκπροσώπου που δεν είδε ότι τα κυβερνητικά επιχειρήματα σκοντάφτουν στην πραγματικότητα των αριθμών, με αποτέλεσμα να εισπράξει μια μεγαλοπρεπή τάπα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Γιάννης Οικονόμου στην προσπάθεια να αποδείξει ότι το μέτρο της αύξησης του αφορολόγητου για τις γονικές παροχές στις 800.000 ευρώ αφορά τους πολλούς υποστήριξε ότι «η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων έχει περιουσία από 150.000 και πάνω».

Αυτή ήταν μια τεράστια γκάφα του κ. Οικονόμου που όπως λέγεται «έχει την αίσθηση ότι η μεσαία τάξη είναι οι φίλοι του Μητσοτάκη που έχουν δέκα σπίτια και πέντε εξοχικά».

Και δεν μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτη από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που επιστράτευσε την … αριθμητική.

Τι λένε οι αριθμοί;

Ότι από τις δηλώσεις Ε9 προκύπτει ότι ακίνητη περιουσία μέχρι 150.000 έχει το 87% των φορολογουμένων δηλαδή 5.130.000 πολίτες. Υπάρχουν δε και 530.000 φορολογούμενοι χωρίς ακίνητη περιουσία. Ανεβάζοντας τον προηγούμενο αριθμό σε 5.660.000 φορολογούμενους. Άρα το μέτρο δεν αφορά την πλειοψηφία.

Ποιους και πόσους φορά;

Ακίνητη περιουσία πάνω από 150.000 έχει μόλις το 13%. Δηλαδή 750.000 φορολογούμενοι. Το 1/3 εξ αυτών δεν ξεπερνά τις 200.000.

Ε, εντάξει, δεν λες και συντριπτική πλειοψηφία το 13%!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΤΑΠΑ, ΓΚΑΦΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]