αδae-για-την-παρακολούθηση-ανδρουλάκη-1058062
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 09.08.2022 | 15:08

ΑΔAE για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: «Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα, βρίσκεται σε εξέλιξη»

Ο έλεγχος μετά την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση του κινητού του έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα ανακοίνωσε σήμερα (9/8) η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο, καθώς ο έλεγχος θα συνεχιστεί έως ότου να διαλευκανθεί η υπόθεση και να προκύψει ποιος και γιατί παρακολουθούσε το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη. Η έρευνα της ΑΔΑΕ γίνεται ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πως σε έλεγχο του ευρωκοινοβουλίου αποκαλύφθηκε ότι είχε γίνει απόπειρα παρακολούθησής του και παγίδευσης του κινητού του με το λογισμικό Predator.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΑΕ:

«Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δηλώνει ότι ο έλεγχος που αφορά την καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για την πλήρη και από πάσης απόψεως διερεύνηση της υποθέσεως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΑΕ είναι η κατ’ εξοχήν αρμόδια με βάση το ίδιο το Σύνταγμα Αρχή (άρθρο 19 §2) για την διασφάλιση του θεμελιώδους και απολύτως απαραβίαστου δικαιώματος στο απόρρητο και την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών, χωρίς το οποίο δεν νοείται κράτος δικαίου και δημοκρατικός βίος.

Είναι, τέλος, έτοιμη να υποβάλει αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις, μέρος των οποίων έχει ήδη αποτυπωθεί στις ετήσιες εκθέσεις της προς την Βουλή των Ελλήνων, για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και την περαιτέρω θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών».