αχτσιόγλου-για-κασσελάκη-mου-απευθύνθ-808562
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.09.2023 | 12:41

Αχτσιόγλου για Κασσελάκη: Mου απευθύνθηκε με υποτιμητικό στιλάκι επειδή είμαι γυναίκα

Νέες βολές στον ανθυποψήφιό της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου, τρεις μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές του δεύτερου γύρου.

Σε συνέντευξή της στη Lifo, η κυρία Αχτσιόγλου επανέλαβε ότι η μόνη πολιτική πρόταση στο τραπέζι είναι η δική της και δηλώνει ότι βεβαίως και επιμένει στη διεξαγωγή debate. Ωστόσο, η κυρία Αχτσιόγλου σημείωσε ότι το γεγονός ότι είναι γυναίκα έχει λειτουργήσει αρνητικά, ενώ πρόσθεσε ότι και η ίδια η αναφορά του κ.Κασσελάκη στην ίδια με το μικρό της όνομα, έναντι της αναφοράς στον κ.Τσακαλώτο με το ονοματεπώνυμό του, δείχνει «υποτιμητικό “στυλάκι” ακριβώς γιατί είμαι γυναίκα».

Ειδικότερα, η κυρία Αχτσίογλου στην ερώτηση «το γεγονός ότι είστε γυναίκα είναι, πιστεύετε, πλεονέκτημα ή μειονέκτημα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία; Νιώσατε να σας μειώνει το ότι ο κ. Κασσελάκης σε πρόσφατη δήλωσή του σας αποκάλεσε με το μικρό σας όνομα ή μήπως ήταν μια προσπάθεια επίδειξης οικειότητας;», απάντησε:

«Προφανώς και το φύλο μου έχει λειτουργήσει αρνητικά και υποψιάζομαι ότι κάθε γυναίκα που θα βρισκόταν στη θέση μου το ίδιο θα σας έλεγε αν ήθελε να φανεί ειλικρινής. Υπάρχει ένας εμπεδωμένος σεξισμός και πολύ βαθιά ανδροκρατικά στερεότυπα στην ελληνική κοινωνία. Ακόμα και άνθρωποι θετικά διακείμενοι απέναντί μου, δυσκολεύονται να δεχτούν μια γυναίκα η οποία δεν θα έχει τη θέση υποστηρικτή, συμβούλου ή γραμματέα δίπλα σε έναν ισχυρό άντρα, αλλά θα είναι η ίδια στο τιμόνι. Αυτό συμβαίνει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό απ’ ό,τι σε άλλα κόμματα. Αναφορικά, τώρα, με το δεύτερο ερώτημα, γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του; Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή «έλα τώρα, τελείωνε» και μην προχωράς στον β’ γύρο; Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού, όπως σας είπα, ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό «στυλάκι» ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη «φυσική» τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν».