25η Μαρτίου: Το μήνυμα του Τραμπ για την εθνική εορτή της Ελλάδας

Ημέρα γιορτής για την ελληνική και αμερικανική δημοκρατία χαρακτηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ την 25η Μαρτίου, στην καθιερωμένη ετήσια ανακοίνωση που αναρτάται στο site του Λευκού Οίκου με αφορμή την εθνική επέτειο της χώρας μας.

«Το μεγάλο αμερικανικό πείραμα άντλησε έμπνευση από τις ιδέες περί ελευθερίας, αυτοδιοίκησης και κράτους δικαίου, οι ρίζες των οποίων ανιχνεύονται στην Αρχαία Ελλάδα» ξεκινάει το μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι «την ελληνική ημέρα ανεξαρτησίας, θυμόμαστε την πλούσια ιστορία που μοιράζονται οι ΗΠΑ και η Ελλάδα» η οποία ενισχύεται από την κοινή αγάπη των δύο λαών για την ελευθερία και την αφοσίωσή τους στους δημοκρατικούς θεσμούς.

«Μαζί με τον ελληνικό λαό, γιορτάζουμε μία ακόμη χρονιά ανεξαρτησίας και ενότητας», συνεχίζει στο μήνυμά του ο Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας ειδική αναφορά στους Έλληνες διανοητές που ενέπνευσαν τον αγώνα των Αμερικανών για ελευθερία και για την ίδρυση μιας δημοκρατίας βασισμένης στην προστασία των αναφαίρετων δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Μετά  από μια αναδρομή στο παρελθόν, ο Ντόναλντ Τραμπ υπογραμμίζει ότι και σήμερα η κοινή βούληση Ελλήνων και Αμερικανών για έναν πιο ελεύθερο κόσμο και για περισσότερη ευημερία ενισχύει τη συμμαχία ανάμεσα στα δύο κράτη. Ενδεικτικά ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει τις συνομιλίες της κυβέρνησής του με Έλληνες αξιωματούχους τον Οκτώβρη του 2019, με στόχο την ενδυνάμωση και τη διεύρυνση στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας, μέσω της αναβάθμισης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας αλλά και ένα πρόγραμμα για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στα πεδία της επιστήμης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

«Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συνεχίζουν να μοιράζονται την βαθιά ριζωμένη πεποίθηση ότι η πολιτική ισχύς ανήκει στα χέρια του λαού», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Τραμπ, χαιρετίζοντας τη σημασία της σημερινής επετείου και καλώντας τους πολίτες των ΗΠΑ να τιμήσουν αυτήν την μέρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΡΑΜΠ, 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!