στο-σπίτι-του-αμίρ-ο-μουζάλας-το-τηλεφώ-406979
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 03.11.2017 | 20:53

Στο σπίτι του Αμίρ ο Μουζάλας -Το τηλεφώνημα του Τσίπρα στον 11χρονο

Την οικογένεια του μικρού Αμίρ, ο οποίος δέχθηκε ρατσιστική επίθεση τα ξημερώματα στο σπίτι του στη Δάφνη, επισκέφθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (03.11.2017) ο Γιάννης Μουζάλας.

Ο 11χρονος Αφγανός είχε κληρωθεί για να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης με απόφαση του διευθυντή του σχολείου.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «πήγα σαν μια ένδειξη ότι η πολιτεία θέλει να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους και ότι παρ’ όλες τις στιγμές σαν αυτή, ο λαός μας παραμένει αλληλέγγυος στους πρόσφυγες».

Η οικογένεια του Αμίρ ανέφερε στον υπουργό ότι φοβήθηκαν πολύ με την επίθεση, αλλά εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι ασφαλείς. Ήδη η οικογένεια μεταφέρθηκε και μετεγκαταστάθηκε σε άλλο διαμέρισμα.

Τηλεφώνημα Τσίπρα

Όπως μετέφερε ο κ. Μουζάλας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμίρ και τη μητέρα του και τους εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην περιπέτεια που περνάμε.

Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρει σε αναρτήσεις του στο Twitter, ζήτησε από τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με τη δέουσα προσοχή.

Σημειώνει ότι «ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις».

Αναλυτικά οι σχετικές αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα:

-Μίλησα πριν από λίγο με τον Αμίρ και την μητέρα του και τους εξέφρασα τη συμπαράσταση μου στην περιπέτεια που περνάνε.

– Ζήτησα ακόμη από τα Υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με την δέουσα προσοχή.

-Ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις.

Ήταν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα όταν άγνωστοι εμποτισμένοι με ρατσιστικό μίσος επιτέθηκαν στο σπίτι που μένει η οικογένεια του 11χρονου Αμίρ. Το παιδί, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης με απόφαση του διευθυντή του σχολείου.