παραλίες-αττικής-1-στις-4-ακατάλληλες-γ-1344743
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.06.2025 | 23:29

Παραλίες Αττικής: 1 στις 4 ακατάλληλες για κολύμβηση (λίστα)

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα αποτελέσματα για την ποιότητα των νερών κολύμβησης στις παραλίες της Αττική, έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΚΟΕ, (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών).

Φέτος οι δειγματοληψίες στην Αττική πραγματοποιήθηκαν από τις 5 μέχρι τις 8 Μαΐου.

Στην Αττική, από τις παραλίες, τα 202 δείγματα που ελήφθησαν, τα 153 βρέθηκαν κατάλληλα (76%) για τις μικροβιολογικές παραμέτρους που εντάσσονται στα ευρωπαϊκά standards για κολύμβηση, ενώ 38 (24%) κρίθηκαν ακατάλληλα.

Τα αποτελέσματα αναρτώνται σταδιακά από τις 3 Ιουνίου 2025 και μετά, στην ιστοσελίδα του ΠΑΚΟΕ (www.pakoe.gr) και στο Facebook (www.facebook.com/pakoe1979).

Περιοχή Πειραιά, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Αλίμου έως Ανάβυσσο (05/05/2025)

  • 65% καθαρές παραλίες

  • 35% ακατάλληλες για κολύμβηση

Ανατολική Αττική (06/05/2025)

Βορειοανατολική Αττική (07/05/2025)

  • 76% κατάλληλες παραλίες

  • 24% ακατάλληλες

Λουτρόπυργος, Μέγα Πεύκο, Κινέτα, Λουτράκι, Αλεποχώρι, Ψάθα (08/05/2025)

  • 74% καθαρές παραλίες

  • 26% ακατάλληλες

Δείτε αναλυτικά:

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.