Ο παράξενος βράχος της Ελλάδας που κουνιόταν συνέχεια και γιατί σταμάτησε - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
27
Νοέμβριος
Back

Ο παράξενος βράχος της Ελλάδας που κουνιόταν συνέχεια και γιατί σταμάτησε

Υπάρχουν παράξενες καταστάσεις ή φαινόμενα που είτε συνέβαιναν είτε συμβαίνουν ακόμη στην Ελλάδα. Αρκετά από αυτά δεν μας είναι γνωστά ενώ άλλα ίσως τα έχουμε ακούσει. Ένα από αυτά που δε γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι ο Βράχος της Κουνόπετρας. Ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό φαινόμενο που δυστυχώς πλέον δεν μπορεί κάποιος να δει μιας και έχει σταματήσει να συμβαίνει. Ο συγκεκριμένος Βράχος υφίσταται ακόμη αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με όσα… έκανε! Θα τον συναντήσει κάποιος στο Ληξούρι στην Κεφαλονιά και αν βρεθείς εκεί, θα ξέρεις πλέον την ιστορία του…

Ο Βράχος της Κουνόπετρας βρίσκεται στην νότια ακτή του Ληξουρίου, στην Κεφαλονιά. Πρόκειται για έναν πραγματικά πολύ μεγάλο βράχο μέσα στη θάλασσα στον οποίο ίσως να έδινες λιγότερη σημασία αν δεν γνώριζες την ιστορία του. Ο συγκεκριμένος βράχος, λοιπόν, κουνιόταν ανεξήγητα μπρος-πίσω με την παλίρροια. Το εντυπωσιακό είναι ότι παρά το συνεχές κούνημα δεν είχε πέσει ποτέ! Έχουν γίνει έρευνες και αποκαλύφθηκε ότι το «μυστικό» των παλινδρομικών κινήσεων βρισκόταν στη βάση του βράχου. Πιο συγκεκριμένα ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήταν «τοποθετημένος» στον πυθμένα της θάλασσας.

Πότε σταμάτησε αυτή η κίνηση; Αυτό το φαινόμενο άρχισε να μειώνεται το 1953 μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί. Τότε ήταν που ουσιαστικά μετατοπίστηκε το έδαφος και τελικά το 1974 αυτή η κίνηση σταμάτησε οριστικά.

Τα παράξενα φαινόμενα της Ελλάδας

Σίγουρα αυτό δεν ήταν το μοναδικό παράξενο φαινόμενο στην Ελλάδα. Ένα από τα πιο γνωστά είναι βέβαια η πόλη με τα τρελά νερά πολύ κοντά στην Αθήνα. Αν δεν έχεις δει το φαινόμενο στη Χαλκίδα, τότε πρέπει να το κάνεις το συντομότερο. Στην Εύβοια, επίσης, υπάρχει και η παραλία που αλλάζει συνεχώς όψη, το οποίο είναι εξίσου ενδιαφέρον. Γνώριζες ίσως για την Παραλίμνη και το εντυπωσιακό και άγνωστο φαινόμενο της υπερχείλισης; Πρόκειται για ένα ακόμη μέρος που αρκετοί δεν γνωρίζουν και αξίζει να βρεθείς εκεί στο πλαίσιο μιας εκδρομής! Και εκτός από τα φαινόμενα, υπάρχουν επίσης και τοποθεσίες στην Ελλάδα που μοιάζουν απόκοσμες. Όπως για παράδειγμα το απόκοσμο κόκκινο τοπίο… του Άρη που πραγματικά εντυπωσιάζει όποιον το δει είτε από κοντά είτε από εικόνες.

Ο Βράχος της  Κουνόπετρας είναι ένα από τα πολλά ιδιαίτερα φαινόμενα που επιβεβαιώνουν ότι η φύση, ειδικά στην Ελλάδα, πάντα μας εκπλήσσει!

πηγή: exploringgreece.tv

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!