Ο γρηγορότερος δολοφόνος του ζωικού βασιλείου (βιντεο)

Η πολύχρωμη και πανέμορφη γαρίδα Μάντις (Mantis Shrimp) ή στοματόποδο, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πλάσμα. Έχει επάνω της τα χρώματα του ουpάνιου τόξου, μεγάλα μάτια και ανελέητα σκοτώνει τη λεία της με εξαιρετική ακρίβεια και δύναμη.

Αυτό το τρομερό μαλακόστρακο έχει δύο κύριες μεθόδους για να σκοτώνει τα θύματα του. Να σπάει τα κελύφη τους και να τα λογχίζει με τα καμάκι του!

Όπως αναλύεται και στο παρακάτω βίντεο, η «γροθιά» αυτής της γαρίδας κινείται μέσα στο νερό με περισσότερα 80 χιλιόμετρα την ώρα, πιο γρήγορα και από μια σφαίρα 22 χιλιοστών!

Διαθέτει, επίσης, ένα καμάκι με οδοντωτή λάμα, που λογχίζει τους εχθρούς της ή τα θύματα της. Μάλιστα, έχει αναπτύξει και στρατηγικές καμουφλάζ, καθώς κρύβεται στην άμμο και περιμένει τα ανυποψίαστα ψάρια που περνούν, για τους επιτεθεί.

Η γαρίδα mantis συνδυάζει αυτή την καθαρή eπiθετικότητα, με μια απίστευτη όραση. Ενώ οι άνθρωποι έχουν δυο κόρες στα μάτια και τρεις υποδοχείς χρωμάτων, αυτή έχει έξη κόρες και 12 υποδοχείς για να βλέπει καλύτερα τους εχθρούς της.

Σύμφωνα με ερευνητές, οι γαρίδες αυτές μπορούν να αντιληφθούν το πιο άπιαστο, για τον άνθρωπο, χαρακτηριστικό του φωτός. Αυτή η ικανότητα τους επιτρέπει να επικοινωνούν μεταξύ τους και να περιχαρακώνουν την περιοχή της κάθε μιας, για να μην μπαίνει η μία στα… χωράφια της άλλης.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΓΑΡΙΔΑ, ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟΣ, ΖΩΙΚΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!