Μετεωρίτης έκανε τη νύχτα μέρα-Εντυπωσιακές εικόνες απ'όλη την Ελλάδα (φωτο)
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Μετεωρίτης έκανε τη νύχτα μέρα-Εντυπωσιακές εικόνες απ’όλη την Ελλάδα (φωτο)

Ένα σπάνιο φαινόμενο παρατηρήθηκε χθες το βράδυ από διαφορετικά σημεία της Ελλάδας, ενθουσιάζοντας τους λάτρεις της αστρονομίας.

Μια εντυπωσιακή λάμψη από μετεωρίτη, και συγκεκριμένα μίας βολίδας, φώτισε τον ουρανό της κεντρικής Ελλάδας.  Υπήρξαν πολλές αναφορές θέασης της πτώσης στην Αττική, την Αιτωλοακαρνανία, την Αρκαδία και άλλες περιοχές.

Μετέωρο χαρακτηρίζεται το φωτεινό φαινόμενο που προκύπτει από την είσοδο ενός στερεού σώματος από το διάστημα στην ατμόσφαιρα της Γης, ενώ μετεωροειδές λέμε το στερεό σώμα από το οποίο προκύπτει το μετέωρο.

Η βολίδα όπως η συγκεκριμένη που παρατηρήθηκε το βράδυ της Τρίτης είναι το μετέωρο του οποίου η λαμπρότητα φτάνει ή ξεπερνά αυτή των λαμπρότερων πλανητών. Τέλος ο μετεωρίτης είναι το τμήμα του μετεωροειδούς το οποίο δεν εξαερώνεται, αλλά φτάνει μέχρι την επιφάνεια της Γης.

Δείτε εικόνες που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα meteology στο Facebook:

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!