Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Βάζουμε τέλος στο παστούρωμα των ζώων

Μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων έστειλε ο γνωστός ηθοποιός, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Συγκεκριμένα, μέσω ενός βίντεο για τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης ζήτησε να σταματήσει το παστούρωμα των άγριων ζώων.

Ο ηθοποιός εξήγησε τι είναι το παστούρωμα, τους κινδύνους που εγκυμονεί για το ζώο και ενημέρωσε ότι η πράξη αυτή αποτελεί κακούργημα που τιμωρείται από τον νόμο με φυλάκιση και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Ζήτησε αυτό το «λάθος» όπως είπε, να «σταματήσει τώρα» και κάλεσε όποιον έχει γίνει μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού να καλέσει την αστυνομία. Παράλληλα, υποστήριξε ότι με ενημέρωση υπάρχουν οικονομικές και εύκολες λύσεις για να περιορίσει κάποιος τα ζώα του, χωρίς να χρειάζεται να επιλέξει το παστούρωμα. Βάζουμε τέλος στη κακοποίηση των ζώων,

Ειδικότερα:

<Παστούρωμα…Το δέσιμο των ποδιών των ζώων μεταξύ τους ή των ποδιών με το κεφάλι. Από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης που συναντάμε σε όλη την Ελλάδα στα ιπποειδή και στα παραγωγικά ζώα.

Πολλοί το θεωρούν παράδοση. Γιατί έτσι έμαθαν από τους γονείς, τους παπούδες, τους προγόνους τους εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Δεν είναι όμως παράδοση, είναι κακοποίηση, είναι κακούργημα! Τα ζώα υποφέρουν, δεν μπορούν να περπατήσουν σωστά, πέφτουν, χτυπάνε, ακρωτηριάζονται, σπάνε τα άκρα τους, τον αυχένα τους, πεθαίνουν. Δεν ζούμε στον μεσαίωνα και επιτέλους αυτή η απαράδεκτη πρακτική πρέπει να σταματήσει! ΤΩΡΑ.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να περιορίσει κανείς τα ζώα του, χωρίς να τα κακοποιεί και να τα εκθέτει σε κίνδυνο. Μία από αυτές είναι η ηλεκτρική περίφραξη που χρησιμοποιούμε και εμείς εδώ στον ΕΣΠΙ. Με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.
Και για όσους δεν ιδρώνει το αυτί τους, να τους ενημερώσουμε ότι το παστούρωμα είναι κακούργημα και τιμωρείται με φυλάκιση και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Αν είστε μάρτυρες περιστατικού καλέστε το 100, ενημερώστε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, τον Δήμο, τον εισαγγελέα, ακόμα και την κεντρική διεύθυνση της αστυνομίας αν οι τοπικές αρχές αδιαφορήσουν.

Γίνετε εσείς η φωνή των ανυπεράσπιστων ζώων!

www.greekhorseprotection.org

Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αγαπημένο μας ηθοποιό Γεράσιμο Σκιαδαρέση για το βίντεο καθώς και στον Γιάννη Ορφανό για τα πλάνα που μας έστειλε.
Κείμενα, επιμέλεια project: Αγγελική Παναγιωτοπούλου

https://www.facebook.com/greekhorseprotection.org/videos/784548792261271/

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, VIDEO, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ, ΠΑΣΤΟΥΡΩΜΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]