Δυτικό Μέτωπο: Το νέο ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική (έγγραφο)
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του νέου σχεδίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική από την οργάνωση “Δυτικό Μέτωπο” στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα, το Δυτικό Μέτωπο παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση των αποβλήτων στην Αττική στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε η εγκατάσταση της Φυλής ούτε οι μονάδες καύσης απορριμμάτων που προωθεί η κυβέρνηση.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε αναλυτικά και τεκμηριωμένα η σημερινή κατάσταση στην Αττική σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία και τα στοιχεία που επεξεργάστηκε την οργάνωση.
Επισημάνθηκε πως η Αττική κινδυνεύει με μια κρίση σκουπιδιών επικών διαστάσεων αν δεν υπάρξουν άμεσα καλά σχεδιασμένες δομικές αλλαγές στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα αστικά στερεά απόβλητα.
Το “Δυτικό Μέτωπο” με την παρουσίαση της πρότασης για δημόσια – αποκεντρωμένη διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, τεκμηριώνει ότι ένας βιώσιμος τρόπος διαχείρισης των ΑΣΑ, εκτός από επιθυμητός, είναι και απολύτως εφικτός.
Η ολοκληρωμένη πρόταση της δημόσιας – αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, με έμφαση στην πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση και την προδιαλογή των υλικών, που καταθέτουμε, στηρίζεται στις βασικές αρχές της εγγύτητας και της μικρής κλίμακας και βασικό πεδίο εφαρμογής της είναι μεγάλοι δήμοι ή ομάδες γειτονικών δήμων, που συγκροτούν – άτυπες ή τυπικές- διαχειριστικές ενότητες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Βρεττάκος, ο πρώην δήμαρχος Πετρούπολης κ. Βλάχος , ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Γκότσης , ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Κάβουρας, η κ. Μπέη αντιδήμαρχος δήμου Αθηναίων, ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου κ. Καράμπελας, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Αυλωνίτη , ο κ. Κοκκίνης δημ. σύμβουλος Ελληνικού,ο κ. Μαγιάκης δημ. σύμβουλος Αμαρουσίου, ο κ. Καραβάκος δημ. σύμβουλος Μεταμόρφωσης, ο κ. Κοντός πρόεδρος ομοσπονδίας τριτέκνων , ο κ. Αγγελινάς μέλος του συλλόγου εργαζομένων Πετρούπολης , ο κ. Πατεράκης πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΟΤΑ , η κ. Πατρικίου πρόεδρος εργαζομένων του νοσ . Αγ. Σάββα.
Δείτε αναλυτικά το σχέδιο:
Προτεινόμενα άρθρα
10.08.2026 | 09:55
10.08.2026 | 09:47
10.08.2026 | 07:06






