Το δικαστήριο αποφάσισε επαναπρόσληψη της συνεργάτιδας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλη 

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 6 Αυγούστου 2020 - 10:58
  • Comments Off

Το δικαστήριο αποφάσισε σχετικώς και πλέον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, Βασίλης Κόκκαλης, δεν έχει καμία δικαιολογία να μην επαναπροσλάβει τη συνεργάτιδά του την οποία είχε απολύσει πριν από δυο μήνες, αγνοώντας πως βρίσκεται σε εγκυμονούσα κατάσταση. Υπενθυμίζεται πως όταν του έγινε γνωστό το γεγονός της εγκυμοσύνης, αρνήθηκε να την επαναπροσλάβει, παρά το γεγονός ότι ο νόμος είναι σαφής επ’ αυτού.

Διαβάστε επίσης: Κόκκαλης -έγκυος συνεργάτιδα: Αρνείται την επαναπρόσληψη παρά τη δικαστική απόφαση & παρεμβάσεις Τασούλα, ΚΚΕ

Επιπλέον, όπως γράφει σήμερα η ΕφΣυν, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποια δικαιολογία πλέον να καλύπτει τον βουλευτή του και να αφήνει άλλα κόμματα να εκμεταλλεύονται πολιτικά το θέμα και να τον εκθέτουν σε μια υπόθεση που η λογική λέει ότι θα έπρεπε να έχει κλείσει άμεσα και να μη «σέρνεται» στα δικαστήρια και στα δημοσιογραφικά γραφεία τόσο καιρό.

Χθες, το Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση ανάκλησης του βουλευτή στην πρώτη απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η καταγγέλλουσα και διατηρεί την αρχική απόφαση σε ισχύ, που δεν προβλέπει τίποτε άλλο από την επαναπρόσληψή της. Υπό αυτό το πρίσμα, ο βουλευτής είναι υποχρεωμένος να δεχθεί και πάλι την υπάλληλο στο γραφείο του και να μην εμποδίζει την είσοδό της σε αυτό, όπως έκανε τις προηγούμενες μέρες, διαφορετικά η υπόθεση θα εξελιχθεί σε ποινικό αδίκημα και θα ζητηθεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Μένει να αποδειχθεί αν ο κ. Κόκκαλης θα συμμορφωθεί με τη νέα δικαστική απόφαση ή θα εκθέσει και πάλι τόσο τον εαυτό του όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι θέση υπέρ της υπαλλήλου πήρε -με ανακοίνωσή της- η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και ο συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος, Βασίλης Ζωγράφος.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΕΓΚΥΟΣ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!