Σάλος από δημοσκόπηση στη Β’ Πειραιά -Αντιδράσεις πολιτευτών

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ερευνών Opinion Poll στη Β΄ Πειραιά.

Συγκεκριμένα, 85,5% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από την κυβερνητική πολιτική στην περιοχή τους με μόλις 2,8% να απαντά πως είναι αρκετά ευχαριστημένο, 0,6% πολύ ευχαριστημένο, 9,8% λίγο ευχαριστημένο και 1,4% καθόλου.

Η μεγαλύτερη δυσαρέσκεια –σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση- καταγράφεται στον Κορυδαλλό με ποσοστό 90,6% να απαντά πως δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο με την κυβερνητική πολιτική, ενώ ακολουθεί η Σαλαμίνα με ποσοστό δυσαρέσκειας 88,2%, το Πέραμα με 88,1%, το Κερατσίνι – Δραπετσώνα με 83,6% και η Νίκαια – Ρέντης με 82,7%.

Στο ερώτημα «αν η ΝΔ χρειάζεται ριζική ανανέωση προσώπων ή θεωρείτε ότι σε αυτή την περίπτωση αλλαγής θα προκύψει κίνδυνος απώλειας δυνάμεων» 60,4% ζητά ριζική ανανέωση, 26,4% θέλει τη συμμετοχή παλαιών στελεχών και 13,2% λέει πως δεν γνωρίζει και δεν απαντά. Κοινώς, μόλις ένας στους τέσσερις θεωρεί επικίνδυνη την απομάκρυνση των παραδοσιακών στελεχών με την πλειοψηφία να επιθυμεί ριζική αλλαγή προσώπων.

Από τα νέα πρόσωπα που ακούγονται -σύμφωνα με την έρευνα- ξεκάθαρα γνωστότερος είναι ο Κορυδαλλιώτης δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος και γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, τα επίπεδα αναγνωρισιμότητας του κινούνται πάνω από το 50% όταν των υπόλοιπων δυνητικών συνυποψηφίων βρίσκονται κάτω από το 7% (Κούλης Βρετάκος 6,3%, Αλεξάνδρα Γκανά 3,7% κλπ.) και συγκρίνονται μόνο με αυτά των παραδοσιακών βουλευτών του κόμματος Γιάννη Τραγάκη και Τάσου Νεράντζη που όμως έχουν συνεχόμενη παρουσία στα πολιτικά πράγματα εδώ και 40 χρόνια.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα της Β’ Πειραιά καταγράφηκε αυτό της ανάπτυξης και της ανεργίας με ποσοστό 24,1% όπως και την αναμενόμενο, όμως σημαντικό ζήτημα υπάρχει και με τους φόβους των πολιτών ως προς τη φτώχεια (18,9%) και την ασφάλεια στην περιοχή (17,9%).

OI ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Όμως, η έρευνα αυτή που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο (χωρίς αναλυτικούς πίνακες & μεθοδολογία) έχει προκαλέσει αντιδράσεις πολλών πολιτευτών της Β’ Πειραιά. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση έτερης… «γαλάζιας» πολιτευτού, της Ευγενίας Μπαρμπαγιάννη, πριν μερικές ημέρες:

Η ίδια της σε νέα της ανάρτηση σχολιάζει:

«Ο μεγαλύτερος εχθρός της ΝΔ τόσο πανελλαδικά όσο και στην Β Πειραιά… ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΧΗ! Ο συντελεστής συσχέτισης συνολικού αριθμού ψηφισάντων και του ποσοστού της ΝΔ είναι 76,1% ενώ στην Β΄Πειραιά είναι 68%! Με απλά λόγια… Στους 100 ψηφοφόρους που απέχουν… το 76,1% ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΝΔ! Στην Β’ Πειραιά αντίστοιχα το 68%. Πως αλλιώς μεταφράζεται αυτό; Αν πείσουμε 1000 απογοητευμένους που δεν ψήφισαν το 2015 (ρεκόρ αποχής) να πάνε να ψηφίσουν, οι 760 θα ψηφίσουν ΝΔ!!!

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο μεγάλος εχθρός της ΝΔ είναι η αποχή! Άρα ακόμα και μία ουδέτερη καμπάνια που να καλεί όλους τους πολίτες να ψηφίσουν θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα!

Όσοι «τρέχετε» τον κομματικό μηχανισμό και τις περιφερειακές οργανώσεις νομίζω ότι ξέρετε πολύ καλά τι να κάνετε, ελπίζω αυτή η ανάλυση να σας «φωτίζει» λίγο τον δρόμο»

Να σημειωθεί ότι στη Β’ Πειραιά αυτή την περίοδο γίνονται πολιτικές «ζυμώσεις» ενώ επικρατεί «διαρροή» ονομάτων υποψηφίων, εν αναμονή βεβαίως και των επιλογών που θα κάνουν τα κόμματα.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΕΡΕΥΝΑ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, OPINION POLL, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, Β ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!