Ποια βιβλία έχει στη βιβλιοθήκη του ο Μητσοτάκης

Παρατηρητικός ο «Βηματοδότης». Από μια φωτογραφία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Αλβανό ομόλογό του Εντι Ράμα στην οικία του πρωθυπουργού, μπροστά από τη βιβλιοθήκη του έβγαλε ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα από τη συλλογή βιβλίων που διαθέτει ο Πρωθυπουργός. «Τα πιο πολλά είναι Λευκώματα: Ξεχωρίζουν βιβλία για το Βυζάντιο The Glory of Byzantium (Λεύκωμα από την ομότιτλη έκθεση στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Ν. Υόρκης, Civilization Byzantina του Steven Rusinman) καθώς και ένας τόμος για τη «Μακεδονία».

Διακρίνονται επίσης λευκώματα για τους εικαστικούς: Έλληνες : Νίκος Εγγονόπουλος, Γκίκας, Τάκις, Λάππας, Σκουλάκης, Κουνέλης, Ανδρέου τα περισσότερα εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη. Toν τόμο με τα έργα του Μουσείου Φρυσίρα. Τον τόμο για τα 40χρονα του περιοδικού Αρχιτεκτονικά Θέματα.

Ξένους : Mark Rothko, Keith Haring, Helmut Middendorf, Tadashi Kawamata

Ακόμα μια έκδοση του Art Book. Ένα τόμο με τα έργα της περίφημης Uffizi gallery της Φλωρεντίας.

Φυσιολατρικά άλμπουμ (αυτά που οι Εγγλέζοι ονομάζουν… «coffee table») για τους Ωκεανούς, τα δάση της γης, τα Ιμαλάια κ.λπ.»

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΒΙΒΛΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]