Το «πηγαδάκι» εις μνήμην Γριβέα, ο πρώην δήμαρχος και ο Γολγοθάς της ΝΔ

  • Απο stergios
  • 6 Οκτωβρίου 2018 - 19:14
  • Comments Off

Ένα τραγικό γεγονός, ο αδόκητος θάνατος του ιστορικού στελέχους της ΝΔ, Κυριάκου Γριβέα, στον παρακαμπτήριο δρόμο Σπάρτης – Γυθείου, προσέφερε την ευκαιρία για μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση – μνημόσυνο φίλων του σε ταπεινό εστιατόριο.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει η κυριακάτικη στήλη «Βηματοδότης», βρέθηκαν εκεί οι Θεόδωρος Μπεχράκης (πρώην δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη), Αντώνης Σγαρδέλης (στενός συνεργάτης και αυτός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη), Κώστας Κωστούλας (πρώην πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ) και άλλοι λιγότερο γνωστοί. Το κοινό χαρακτηριστικό της παρέας των τεσσάρων (μαζί με τον αείμνηστο Γριβέα) είναι ότι αποτελούν την παρέα των μηχανικών αποφοίτων του ΕΜΠ της δεκαετίας του ’60, που κυριάρχησαν στους κομματικούς μηχανισμούς της παράταξης.

Θεωρούνται «σοφοί του κόμματος» και το ενδιαφέρον είναι ότι όλοι έχουν περίπου την ίδια ηλικία, όλοι τους είναι παιδιά της μετεμφυλιακής Ελλάδας με ταπεινή καταγωγή και διακρίθηκαν στην ανοικοδόμηση των πόλεων της χώρας. Με ισχυρές πεποιθήσεις και αντιλήψεις και μακρά κομματική εμπειρία από την εποχή της δεύτερης τετραετίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στην συνάντηση αυτή ετέθη από έναν «ξενιστή» το ερώτημα ποιο είναι το μέλλον της δεξιάς παράταξης και της ΝΔ. Η απάντηση που δόθηκε ήταν άκρως ενδιαφέρουσα…

Σύμφωνα πάντα με τον «Βηματοδότη», είπαν ότι η ΝΔ, αφού επέζησε της κρίσης των προηγούμενων χρόνων και πέρασε γνωστές και άγνωστες στο ευρύ κοινό δοκιμασίες, έδειξε ότι έχει μέλλον και διάρκεια. Απεδείχθη ότι το ριζικό της σύστημα είναι βαθύ, είναι κόμμα λαϊκό και έρχεται από πολύ μακριά. Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ άπλωσε επιφανειακά ρίζες κυρίως με την καθοδήγηση του Ανδρέα Παπανδρεόυ και για αυτό, μετά την απώλεια τοα ιδρυτή του, δεν μπόρεσε να αντέξει στην θύελλα της κρίσης.

Όσο για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και την προοπτική νίκης στις προσεχείς εκλογές, τα ίδια πρόσωπα σημείωσαν ότι η ΝΔ έχει μπροστά της γολγοθά. Και στο ερώτημα σε τι συνίσταται ο γολγοθάς, απάντησαν ότι πρέπει να πείσει τον ελληνικό λαό για την ορθότητα της πρότασής της. Και συμπλήρωσαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε τον δικό του γολγοθά και βγαίνει λαβωμένος. Η ΝΔ τον έχει μπροστά της.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΝΔ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΓΟΛΓΟΘΑΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΡΙΒΕΑΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΓΑΡΔΕΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!