Ο Τσίπρας εν τη ρύμη του λόγου είπε «τουρκική μειονότητα» -«Βολές» Γεωργιάδη, Σκέρτσου
Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν Άδωνις Γεωργιάδης και Άκης Σκέρτσος.
Αφορμή αποτέλεσε η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Alpha και τη χρήση της φράσης «τουρκική μειονότητα» αντί για Μουσουλμανική. Ο Αλέξης Τσίπρας εν τη ρύμη του λόγου του αποκάλεσε «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης στη διάρκεια της συνέντευξής του στον Alpha, γεγονός το οποίο δεν άφησαν ασχολίαστο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, στο δελτίο τύπου με την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha έχει διορθώσει το επίμαχο σημείο και αντί για το “τουρκική μειονότητα” υπάρχει το “μουσουλμανική μειονότητα”.
Είναι πραγματικά απίστευτο ότι μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος και νυν Αρχηγός της Αξ. Αντιπολιτεύσεως ονοματίζει την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως «Τουρκική»…αδιόρθωτος https://t.co/klaRYS9MbS
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) June 16, 2023
Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε «απίστευτο» το γεγονός και «αδιόρθωτο» τον Αλέξη Τσίπρα:
«Είναι πραγματικά απίστευτο ότι μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος και νυν Αρχηγός της Αξ. Αντιπολιτεύσεως ονοματίζει την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως «Τουρκική»…αδιόρθωτος», έγραψε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Από πλευράς του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ σχολίασε την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Σήμερα ο κ. Τσίπρας, δεν ξέρω αν το έκανε από λάθος, μίλησε για τουρκική μειονότητα.
Πρέπει να μιλήσουν οι δύο υποψήφιοι και να πουν ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική μειονότητα».
Ο Απόστολος Μαγγηριάδης μετέφερε την εκτίμησή του πως «μπερδεύτηκε ο κ. Τσίπρας», κάτι στο οποίο συμφώνησε ο Άκης Σκέρτσος.
Προτεινόμενα άρθρα
17.06.2026 | 19:38
17.06.2026 | 17:53
17.06.2026 | 16:55






