Ο επικοινωνιολόγος του Καραμανλή συνεργάζεται με τον Αλέξη Τσίπρα - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
12
Αύγουστος
Back

Ο επικοινωνιολόγος του Καραμανλή συνεργάζεται με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης, που διέπρεψε ως πρώην σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή, συνεργάζεται πλέον με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως έγραψε ο “Μικροπολιτικός” στα ΝΕΑ “δυναμώνουν όλο και περισσότερο οι φωνές των πηγών μου στο ευρύτερο περιβάλλον της Κουμουνδούρου που κάνουν λόγο για ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, ακόμη και για απευθείας επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον επικοινωνιολόγο και εμπνευστή των πολιτικών θεωριών του “μεσαίου χώρου” και του “ώριμου φρούτου”, γνωστών από την περίοδο του Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Λούλη.

“Δεν είχε περάσει, άλλωστε, απαρατήρητο από τους “παλαιούς” και έμπειρους συνομιλητές μου του χώρου ότι οι πληροφορίες περί επικοινωνίας των δυο τους υπάρχουν από τον περασμένο Οκτώβριο και συμπίπτουν χρονικά με την περίοδο που άρχισαν να ακούγονται ιδέες και λεξιλόγιο που παραπέμπουν στο πολιτικό και επικοινωνιακό σκεπτικό του γνωστού επαγγελματία, όπως και με διακριτικές αλλά ξεκάθαρες αλλαγές στο προφίλ του Τσίπρα.

“Οπως, για παράδειγμα, οι προσωπικές επισκέψεις ανά την Ελλάδα με τον ήπιο Ανδρέα Ξανθό στο πλάι του και οι επαφές με φορείς που παραδοσιακά θεωρείται ότι εκπροσωπούν τα μεσαία παραγωγικά στρώματα. Ανοικτούς διαύλους με τον Λούλη, άλλωστε, είχε ο Τσίπρας και την περίοδο που βρισκόταν στο Μαξίμου, έστω κι εάν δεν προέκυψε τότε μια μονιμότερη συνεργασία”.

Ποιος είναι ο Γιάννης Λούλης

Με πλούσιο βιογραφικό, ο Γιάννης Λούλης κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Εσεξ και διδακτορικό στις Πολιτικές Επιστήμες από το περίφημο Κέιμπριτζ. Η πρώτη του επαγγελματική ενασχόληση ήταν στο ΚΠΕΕ, το think tank της Νέας Δημοκρατίας. Θήτευσε δίπλα στον Μιλτιάδη Εβερτ, ενώ διετέλεσε και σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή, διεκδικώντας την πατρότητα του ιδεολογήματος του “Μεσαίου Χώρου”.

Είχε χαρακτηρίσει λαϊκιστή τον Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην πρωθυπουργό που υπέγραψε το Μνημόνιο, ενώ για τον Ανδρέα Παπανδρέου είχε παραδεχτεί ότι “ακόμη και αν διαφωνούσαμε, δεν έπαυε να μας γοητεύει. Αυτό συμβαίνει με όλους τους γνήσιους πολιτικούς της σαγήνης”!

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!