Κρήτη: Στήριξη ή «γιουχάισμα» ΣΥΡΙΖΑ σε Αρναουτάκη; -Το παρασκήνιο της αναφοράς Τσίπρα

Μια στο «καρφί και μια στο πέταλο», φαίνεται πως είναι η σχέση του Περιφερειάρχη Κρήτης, με το κυβερνών κόμμα. Κι αυτό γιατί ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι βολιδοσκοπεί τις προθέσεις του Στ. Αρναουτάκη, ενόψει των επόμενων Περιφερειακών Εκλογών, σε ότι αφορά το «στρατόπεδο» που θα διαλέξει…

Μέχρι τότε, οι σχέσεις του περιφερειάρχη με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «μια στο ζεστό και μια στο κρύο». Έτσι εξηγείται και η αντιφατική στάση του κυβερνώντος κόμματος, κατά την διάρκεια της ομιλία του κ. Αρναουτάκη, στο Περιφερειακό Συνέδριο που διοργανώθηκε στην Κρήτη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, την ώρα που ο Στ. Αρναουτάκης, ήταν στο βήμα του Συνεδρίου, και περιέγραφε το έργο του, στην Περιφέρεια, στελέχη και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, οι οποίοι σημειωτέον δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις με τον περιφερειάρχη,  τον γιουχάισαν και του φώναζαν: «Τελείωνε, τελείωνε…».

Αυτή όμως ήταν η μια όψιμη του νομίσματος. Η άλλη ήταν η στάση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από το βήμα του ίδιου συνεδρίου, πρόσφερε απλόχερη στήριξη στον Περιφερειάρχη Κρήτης, εμφανιζόμενος μάλιστα σίγουρος για την ανανέωση της θητείας του.

Το παρασκήνιο της αναφοράς Τσίπρα

Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας, εξαγγέλλοντας τις εργασίες για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) που θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2019, είπε: «Και βεβαίως θα είμαστε εδώ, εγώ με τον Περιφερειάρχη για να βρεθούμε στην έναρξη των εργασιών. Το έργο, βέβαια, θα ολοκληρωθεί σε 4-5 χρόνια από την έναρξή του αλλά απ’ ό,τι βλέπω πάλι θα είμαστε εδώ εγώ και ο Περιφερειάρχης για να το εγκαινιάσουμε».

Η αναφορά του πρωθυπουργού απέσπασε το χειροκρότημα άλλων παρευρισκομένων, όχι πάντως αυτών που γιούχαραν τον Περιφερειάρχη!

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι μυημένοι στο χώρο, η αναφορά του πρωθυπουργού, έγινε αφενός για λόγους ευγένειας μιας και ο Στ. Αρναουτάκης βοήθησε τα μέγιστα για να να διοργανωθεί το συνέδριο και αφετέρου προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες και να μην …χαλάσει η προσπάθεια προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Περιφερειάρχη που παρότι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ψάχνει να βρει στήριξη από μεγαλύτερο κόμμα στις επόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι γνωστό στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο κ. Αρναουτάκης, έχει κάνει επαφές και συζητήσεις με τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως λέγεται, τον θέλει για υποψήφιο της ΝΔ, στην Περιφέρεια της Κρήτης!

Από την άλλη πλευρά ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως στο κέντρο φαίνεται να θέλει τον Αρναουτάκη ως υποψήφιο περιφερειαρχη, αλλά με τους όρους του. Στήριξη δηλαδή στις κεντρικές προτάσεις της κυβέρνησης για καθιέρωση της απλής αναλογικής και της τετραετούς θητείας και κυρίως με τη διακοπή κάθε γέφυρας επικοινωνίας με τη «γαλάζια» παράταξη και τον αρχηγό της. Μέχρι τότε θα είναι μια στο «καρφί και μια στο πέταλο»…

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!