κούλογλου-mήνυση-κατά-του-γιάννη-οικον-968931
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 31.08.2022 | 21:35

Κούλογλου: Mήνυση κατά του Γιάννη Οικονόμου -Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε την Τετάρτη (31/8) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Αφορμή στάθηκε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διένειμε στους δημοσιογράφους και κατηγορούσε για αντεθνική στάση και «πισώπλατη επίθεση» κατά της χώρας τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων στο Αιγαίο από τις ελληνικές αρχές.

«Η ενορχηστρωμένη επίθεση του κ. Οικονόμου και του site iefimerida ήταν μια κυνική απόπειρα εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων της στιγμής και οδηγούσε στην κατασυκοφάντηση και την πολιτική μου εξόντωση. Για να προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένεια μου, δεν έχω άλλο μέσο παρά να προσφύγω στη Δικαιοσύνη»

Η απάντηση Οικονόμου

«Ο πολλάκις, υποκριτικά, κοπτόμενος για την ελευθερία έκφρασης και τα δικαιώματα κ. Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε μήνυση εναντίον μου, καθιστώντας ένα πολιτικό ζήτημα δικαστικό. Ο εκφοβισμός που επιχειρεί δεν θα αποδώσει», απάντησε  ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Κούλογλου μπορεί να θεωρεί εαυτόν «δικαιωματιστή» και υπέρμαχο των ανοικτών συνόρων. Εμείς πάλι όχι. Αυτό δεν του δίνει όμως το δικαίωμα να αμαυρώνει το έργο της Ελληνικής Κυβέρνησης για την προστασία της Πατρίδας και την τεράστια προσφορά του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας μας, που καθημερινά υπερασπίζονται την κυριαρχία μας με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής άποψης και την έμμεση λογοκρισία που προσπαθεί να ασκήσει ο κ. Κούλογλου σε μέσο ενημέρωσης;»

Ο κ. Οικονόμου καταλήγει με ένα τελεσίγραφο: «ΥΓ: Ο κ. Κούλογλου χρειάστηκε λεξικό για να καταλάβει τη λέξη άγος. Θα τον συμβούλευα να κοιτάξει και κανένα εγχειρίδιο λογικής, γιατί οι ισχυρισμοί του είναι προϊόντα φρικτής λογικής πλάνης».