κόντρα-κυρανάκη-κωνσταντοπούλου-στ-1454593
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 09.05.2025 | 20:45

Κόντρα Κυρανάκη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Είστε για Όσκαρ – Είστε υπάλληλος της Ομάδας Αλήθειας

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σφοδρή αντιπαράθεση με ανταλλαγή βαρύτατων προσωπικών χαρακτηρισμών είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή των χρόνο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για τα Τέμπη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών υποστήριξε ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εμφανίστηκε στην Ολομέλεια με τουλάχιστον 40 λεπτά καθυστέρηση από τον χρόνο που είχε προγραμματιστεί η συζήτηση της ερώτησης. Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου ισχυρίστηκε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής την είχαν ενημερώσει πως όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες της ημέρας μετατίθενται για μια ώρα αργότερα λόγω ειδικής εκδήλωσης που παράλληλα γινόταν στην Ολομέλεια για βράβευση εθελοντών αιμοδοτών.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Κυρανάκης: Ήμουν εδώ στο χρόνο που είχαμε συμφωνήσει. Τώρα είναι η ώρα που οι δικοί σας υποστηρικτές θα μάθουν πόσο θέατρο παίζετε σε μια τόσο ευαίσθητη υπόθεση.

Κωνσταντοπούλου: Συμφωνήσαμε εμείς; Τι συμφωνήσαμε;

Κυρανάκης: Μην με διακόπτετε. Θέλω να ακουστεί καθαρά αυτό που συνέβη.

Κωνσταντοπούλου: Μιλήσατε μαζί μου και συμφώνησα; Κύριε πρόεδρε μίλησε μαζί μου;

Κωνσταντινόπουλος: Που να το ξέρω εγώ. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό.

Κωνσταντοπούλου: Μίλησε μαζί μου; Να απαντήσει.

Κυρανάκης: Πως συμφωνούν 2 συνάδελφοι; Μέσω του προεδρείου. Είχαμε συμφωνήσει ότι θα είστε μια ώρα πριν να συζητήσουμε. Παραδεχθήκατε ότι ενώ ήσασταν εντός του κτηρίου δεν ήρθατε εδώ.

Κωνσταντοπούλου: Λέει ότι συμφωνήσαμε ο ψεύτης.

Κυρανάκης: Είστε πολύ καλή ηθοποιός. Είστε για Όσκαρ. Να σεβαστείτε την απάντηση που με καλείτε να δώσω.

Κωνσταντινόπουλος: Σας παρακαλώ. Κάνουμε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Κωνσταντοπούλου: Λέει ψέματα.

Κωνσταντινόπουλος: Έγινε μια συνεννόηση. Υπήρξε το Δελτίο έγκαιρων ερωτήσεων.

Κωνσταντοπούλου: Με ποιον έγινε;

Κωνσταντινόπουλος: Σας παρακαλώ σταματήστε δεν μπορεί να γίνει έτσι συζήτηση.

Κυρανάκης: να το ακούσει κάθε άνθρωπος. Συμφωνήσαμε να είστε εδώ πριν μια ώρα. Εγώ ήμουν εδώ . Παραδεχθήκατε ότι είστε εντός του κτιρίου αλλά αρνηθήκατε να έρθετε στην ολομέλεια για την ερώτηση που εσείς καταθέσατε. Όταν τελείωσα με τις ερωτήσεις άλλου συναδέλφου, ενημέρωσα ότι σας περιμένω για 45 λεπτά. Όταν έφυγα ως δια μαγείας έξι λεπτά αργότερα εμφανιστήκατε στην αίθουσα και ήσασταν έτοιμοι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες να πείτε ότι ο Υπουργός κρύφτηκε. Με ένα θεατρινίστικο σόου. Αυτή είστε και αποκαλύπτεστε.

Κωνσταντοπούλου: Μετατέθηκαν όλες οι ερωτήσεις μια ώρα μετά για να γίνει η εκδήλωση με εθελοντές αιμοδότες. Ήμουν το πρωί στην Μητρόπολη και στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη όπου κατέθεσα στεφάνι για τα θύματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήμουν εδώ στην συνέχεια για εθελοντές αιμοδότες και όταν είδα ότι θα μετατεθούν μια ώρα μετά όλες οι ερωτήσεις πήγα στην Ευελπίδων να υπερασπιστώ θύμα . Αντίθετα με τα αισχρά ψέματα που είπατε. Ήμουν έως 15:15 στα δικαστήρια έχοντας την διαβεβαίωση ότι όλα θα μετατεθούν για μια ώρα μετά. Εγώ γιατί να κρυφτώ; Εσείς κρύβεστε. Να τα αποσύρετε όλα . Αυτοί είστε. Εσείς ο υπάλληλος της Ομάδας Αλήθειας με αυτό το πρόσωπο λέτε ότι εγώ κρυβόμουν και κάτι συμφωνήσαμε; Αυτά που μάθατε στην Ομάδα Αλήθειας να μην τα κάνετε

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.