Κάτι πρέπει να κάνουν στο Μαξίμου για τα Τέμπη
Κάτι πρέπει να κάνουν, εκεί, στο Μαξίμου για τα Τέμπη. Τα χθεσινά συλλαλητήρια έδειξαν ότι η υπόθεση από τη μια, διατηρεί ένα τεράστιο κοινωνικό αποτύπωμα και από την άλλη, δημιουργεί ένα καινούργιο πολιτικό γεγονός.
Γιατί καλά να γεμίσει το Σύνταγμα ή η Θεσσαλονίκη, αλλά όταν εμφανίζονται συγκεντρώσεις, ακόμη και σε ακριτικά νησιά (π.χ. στη Σύμη, τη Χάλκη κλπ) αυτό σημαίνει ένα πράγμα: ότι το γεγονός κυριαρχεί στη συνείδηση της κοινωνίας και προέρχεται από ένα γνήσιο αυθορμητισμό.
Δεδομένο δεύτερο, πολιτικές απαντήσεις τύπου Άδωνι που στην ουσία κατηγορούν τις οικογένειες των θυμάτων για προσδοκίες οικονομικών αποζημιώσεων ρίχνουν τόνους λάδι στη φωτιά.
Δεδομένο τέταρτο, η κοινωνία αμφισβητεί ότι έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για να μην επαναληφθεί μια ανάλογη τραγωδία. Άρα είναι ευάλωτη στον θυμό και τη δυσπιστία.
Προτεινόμενα άρθρα
01.04.2026 | 07:20
01.04.2026 | 07:12






