«Καρφί» Τσίπρα για το αριστερό παρελθόν του υπουργού Εσωτερικών

Ένα προσωπικό καρφί για το κομμουνιστικό παρελθόν του Τάκη Θεοδωρικάκου είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο νυν υπουργός Εσωτερικών όταν ήταν γραμματέας της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στήριζε την εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Ετσι ο πρώην πρωθυπουργός έσπευσε να νασχολιάσει με σκληρό ύφος την εκπεφρασμένη τόσο στις προγραμματικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και σε εκείνες του Τάκη Θεοδωρικάκου, θέση σχετικά με νομοθέτηση νέου εκλογικού συστήματος από την παρούσα Βουλή, ώστε να μην πάμε στις επόμενες εκλογές με την «απλή αναλογική».

Πώς το επιχείρησε; Με ένα προσωπικό «καρφί» για το αριστερό παρελθόν του Τάκη Θεοδωρικάκου, τον οποίο φωτογράφισε λέγοντας «πρέπει να έχεις δώσει αγώνες για την απλή αναλογική για να ξέρεις να την κατεδαφίσεις». Αναφερόταν με τον τρόπο αυτόν στην συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, στους αγώνες και την πάγια θέση του τότε κόμματός του, στην καθιέρωση απλής και ανόθευτης αναλογικής.

Συνέχισε τονίζοντας πως «Δεν έχετε αφήσει καν να εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων. Εμείς θεωρούμε ότι απαιτούνται συγκλήσεις και συνεννοήσεις. Έχετε αλλεργία με την αυθεντική εκπροσώπηση των πολιτών»…

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΡΦΙ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!