Η συμφωνία AUKUS, η Ελλάδα και το «κρηπίδωμα Κ-14» - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Η συμφωνία AUKUS, η Ελλάδα και το «κρηπίδωμα Κ-14»

Η συμφωνία AUKUS, η Ελλάδα και το «κρηπίδωμα Κ-14»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία που ειδικά μετά τη συμφωνία AUKUS, των ΗΠΑ, της Βρετανίας και τη Αυστραλίας, φέρνει στη δημοσιότητα ο «Βηματοδότης» στο «Βήμα».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Αυστραλία θα αποκτήσει ένα στόλο από 8 πυρηνοκίνητα υποβρύχια.

Ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά στην Γαλλία, όπως είπαν οι Γάλλοι, αφού η κυβέρνηση της Αυστραλίας ακύρωσε τη συμφωνία μαζί τους αξίας 30 δισ. Και η Κίνα κάνει τώρα λόγο για νέο-ψυχροπολεμικές καταστάσεις.

Η Ελλάδα μπορεί να μην διαθέτει πυρηνοκίνητα υποβρύχια, ούτε, όπως γράφει η στήλη θα της επέτρεπαν ποτέ να αποκτήσει.

Έχει όμως  το μοναδικό στη Μεσόγειο κρηπίδωμα που μπορεί να δεχθεί, να ελλιμενίσει και να εξυπηρετήσει πυρηνικά υποβρύχια (βασικά του ΝΑΤΟ).

Πρόκειται για το Κρηπίδωμα 14, γνωστό ως Κ-14 της βάσης της Σούδας, το οποίο τώρα με την ανανεωμένη ελληνοαμερικανική συμφωνία οι Αμερικανοί θέλουν να το αναβαθμίσουν, όπως θέλουν να αναβαθμίσουν ολόκληρη τη βάση της Σούδας, αφού την θεωρούν έναν ιδιαίτερο πολλαπλασιαστή ισχύος για όσους έχουν την τύχη να την χρησιμοποιούν.

Στο Κ-17 που θεωρείται απόρρητο Κρηπίδωμα για ευνόητους λόγους, μπορούν να ελλιμενισθούν και πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα με απόλυτα ασφάλεια.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!