Η… Ρετσινούλα του Φούχτελ

Φαίνεται ότι νοστάλγησε την Ελλάδα ο εκλεκτός της Γερμανίδας Καγκελάριου, Γιοακίμ Φούχτελ -καθώς έχει να πατήσει σε ελληνικό έδαφος από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου- και ίσως να μην τολμήσει να έρθει αν δεν κλείσει πρώτα η συμφωνία.

Σύμφωνα όμως με τον «Βηματοδότη», έως ότου έρθει αυτή η πολυπόθητη ημέρα της συμφωνίας έχει αρχίσει τα τηλεφωνήματα σε διάφορους πολιτικούς με τους οποίους συνεργάστηκε (όπως τον Ευριπίδη Στυλιανίδη) και τους λέει συνεχώς πόσο του έλειψε η Ελλάδα, πόσο επιθυμεί να συνεχίσει τη δουλειά που άρχισε με την ελληνογερμανική συνεργασία και διάφορα άλλα. Η στήλη του Βήματος σχολιάζει ότι ο κ. Φούχτελ (τον οποίο η Άνγκελα Μέρκελ αποκαλούσε και… «Φούχτελο»), πέραν όλων όσων έπραξε με την ελληνογερμανική συνεργασία, προφανώς θα έχει επιθυμήσει και το χταποδάκι στα κάρβουνα, καθώς και τη ρετσίνα. Τόσο πολύ που «βάφτισε» μια γερμανίδα συνεργάτιδά του… «Ρετσινούλα».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΓΙΟΑΚΙΜ ΦΟΥΧΤΕΛ, ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΡΕΤΣΙΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!