Γνωστός δημοσιογράφος έτοιμος να διεκδικήσει τη θέση Περιφερειάρχη

Στα «βαθιά νερά» της πολιτικής ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες να «βουτήξει», ο γνωστός δημοσιογράφος Σταµάτης Μαλέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες µετά την αποχώρησή του από τη διεύθυνση ειδήσεων και ενηµέρωσης του ΣΚΑΪ και την τοποθέτησή του στη θέση του συµβούλου ενηµέρωσης του τηλεοπτικού σταθµού του Φαλήρου, φαίνεται ότι είναι αποφασισµένος να αφοσιωθεί στην ιδιαίτερή του πατρίδα, τη Λέσβο, και μάλιστα από πολύ υψηλή θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του, σημειώνουν ότι πρόθεση του Στ. Μαλέλη να θέσει υποψηφιότητά για περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

stamatis_malelis_aftodioikisi

Εξάλλου το έδαφος φαίνεται ότι προετοιμάζει ο τοπικός Τύπος της Μυτιλήνης. Ειδικότερα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πολύπειρο άνδρα των media, που είναι πολύ πιθανόν να διεκδικήσει τη Θέση του Περιφερειάρχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στην κατεύθυνση αυτή τοποθετούν και την επίσκεψη που προγραµµατίζει στη Λέσβο από τις 15 µέχρι τις 17 του µήνα, την τρίτη µέσα σε διάστηµα ενός µηνός, κατά το οποίο θα έχει συναντήσεις µε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγµατα στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον του κ. Μαλέλη για τα κοινά της περιοχής του δεν είναι ξαφνικό, αφού σε κάθε ευκαιρία παρενέβαινε για την ανάδειξη των τοπικών προβληµάτων, διεκδικώντας λύσεις.

Στα πολιτικά παρασκήνια του νησιού, η φηµολογία για την επικείµενη αυτοδιοικητική κάθοδο του έµπειρου δηµοσιογράφου και ανθρώπου της τηλεόρασης είναι έντονη, µε τον ίδιο στις συζητήσεις του να παραδέχεται ότι έχει δεχθεί σχετικές προτάσεις και στο παρελθόν.

Επιπλέον, λέγεται πως οι συζητήσεις για την υποψηφιότητά του βρίσκονται σε προχωρηµένο στάδιο όχι µόνο στη Λέσβο, αλλά και στη Σάµο και στη Χίο. Πάντως, άνθρωποι που συνοµιλούν µαζί του αναφέρουν ότι σε περίπτωση που κάνει το βήµα «δεν θα δεχθεί καµία στήριξη από κόµµατα και πολιτικούς», διαµορφώνοντας τις συνθήκες για µια υπερκοµµατική υποψηφιότητα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι «ξένος» µε τα εγχώρια πολιτικά δρώµενα. Στα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στην ΚΝΕ και στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, ενώ αρθρογράφησε στα περιοδικά «Αγωνιστής» και «Φοιτητής». Αργότερα, ασχολήθηκε ενεργά µε τη ∆ηµοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, στην οποία ήταν µέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ συµµετείχε στο κεντρικό επικοινωνιακό επιτελείο του κόµµατος, καθορίζοντας την στρατηγική του.

Πάντως, στην περίπτωση που ο κ. Μαλέλης διεκδικήσει την εκλογή του σε δύο σχεδόν χρόνια ως περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θα βρει απέναντί του ισχυρούς αντιπάλους, όπως η «γαλάζια» νυν περιφερειάρχης, Χριστιάνα Καλογήρου, ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, Κώστας Μουτζούρης, το όνοµα του οποίου φιγουράρει στα σενάρια για τη θέση του περιφερειάρχη ενόψει του 2019, και ο «πράσινος» πρώην περιφερειάρχης, Νάσος Γιακαλής.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΛΕΛΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!