επιβεβαιώνει-ο-καμίνης-ότι-δεν-θα-είνα-387480
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 22.06.2022 | 14:27

Επιβεβαιώνει ο Καμίνης ότι δεν θα είναι υποψήφιος – Οι λόγοι

Επιβεβαίωσε ο Γιώργος Καμίνης το χτεσινό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

«Η απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ήταν μια δύσκολη απόφαση, που πάρθηκε για οικογενειακους λόγους μετά από σκέψη και συζήτηση με την οικογένειά μου. Ανακοινώνω την πρόθεσή μου σε – σχεδόν – ουδέτερο πολιτικό χρόνο, πριν από την προκήρυξη των εκλογών, ώστε να διευκολύνω τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος, τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά. Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις συνεχίζοντας την προσπάθεια αναγέννησης της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, στην οποία συμμετέχω από το 2017».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανάρτηση του που γνωστοποιεί τις προθέσεις του ο κ. Καμίνης και προσθέτει:

Τα χρόνια της εμπλοκής μου στην προσπάθεια αυτή υπήρξαν γεμάτα: Με γόνιμες πολιτικές δράσεις, χαρές και επιτυχίες αλλά και δυσαναπλήρωτες, οδυνηρές, απώλειες. Η σκέψη μου πάει ιδίως στη Φώφη Γεννηματά, η συμβολή της οποίας στη σημερινή αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής είναι πλέον αυταπόδεικτη.

Η μάχη για μια Ελλάδα εξωστρεφή, συμπεριληπτική και δίκαιη, μια Ελλάδα που εμβαθύνει τη δημοκρατία, εκσυγχρονίζει τις δημόσιες υποδομές και υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, μια Ελλάδα προσανατολισμένη στις ευρωπαϊκές αξίες, που αγκαλιάζει όσους έχουν την τύχη να διαβιούν στο έδαφός της και δεν αφήνει κανέναν «εκτός των τειχών», είναι πάντοτε ζωντανή. Και σε αυτή τη μάχη, που υπηρετεί η δημόσια δράση μου τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, θα συνεχίσω -αυτονόητα- να είμαι παρών».

Πάντως οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Καμίνης δεν θα είναι ξανά υποψήφιος επικαλούμενος προσωπικούς οικογενειακούς λόγους.

Οι πληροφορίες λένε ότι η σύζυγος του, καθηγήτρια Πανεπιστημίου στο επάγγελμα θα πρέπει να μετακομίσει στις Βρυξέλλες το επόμενο διάστημα, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στους πολιτικούς σχεδιασμούς του κ.Καμίνη.

Ο ίδιος, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ενημέρωσε και την ηγεσία του κόμματος δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι θα στηρίξει την προσπάθεια να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.