ελτα-μαύρη-τρύπα-αλλά-και-γραφεία-950828
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 05.11.2025 | 07:09

ΕΛΤΑ: «Μαύρη τρύπα» αλλά… και γραφεία διοίκησης με 180.000 ευρώ τον μήνα

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ αν και κλείνει πάνω από 200 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα πριν λίγους μήνες φαίνεται να είχε πάρει την απόφαση να μετακομίσει σε ένα κτήριο που στοιχίζει 180.000 ευρώ τον μήνα!

Την ώρα δηλαδή που συζητούσαν για το σχέδιο συρρίκνωσης των ΕΛΤΑ, αποκαλύφθηκε η μεταφορά των κεντρικών γραφείων του οργανισμού σε ενοικιαζόμενο κτήριο στα Πατήσια, στη συμβολή της Λεωφόρου Ιωνίας 200 με την οδό Ιακωβάτων 61.

Το ακίνητο αποτελείται από 7όροφο κτήριο γραφείων 11.725 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένων των υπόγειων 77 θέσεων στάθμευσης), στο οποίο στεγαζόταν για πολλά χρόνια η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Το κτήριο πέρασε στην κατοχή της Dimand, η οποία το ανακαίνισε και μετέτρεψε σε σύγχρονο κτήριο γραφείων με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, με στόχο την πιστοποίηση LEED. Το κόστος της επένδυσης ήταν περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ λοιπόν ενώ γνώριζε τη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του οργανισμού, αποφάσισε να μετακομίσει σε ένα κτήριο που στοιχίζει 180.000 ευρώ τον μήνα.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος έθεσε το εύλογο ερώτημα προς τη διοίκηση: Μετακόμισαν τα ΕΛΤΑ σε νέα γραφεία προ μηνών, με κόστος 180.000 ευρώ τον μήνα; Ο παραιτηθείς κ. Σκλήκας δεν απάντησε…

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.