ΡΟΗ
προηγ επομ

Ellinika Hoaxes: Λανθασμένος ο αριθμός των εμβολιασμένων στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού

Μητσοτάκης: Θυμήθηκε τώρα το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων – Ευθύνες στον Θεοδωρικάκο

Ellinika Hoaxes: Λανθασμένος ο αριθμός των εμβολιασμένων στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού

Κι όμως, τα Ellinika Hoaxes που διαχειρίζονται το ελληνικό Facebook για τον εντοπισμό των fake news, αποδίδουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ψεύδη κατά το διάγγελμα που απηύθυνε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα το Μεγάλο Σάββατο, με ευχές για το Πάσχα!

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, την 1η Μαΐου του 2021, περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες είχαν κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19, με τους «Έλληνες διαχειριστές του Facebook» να διαπιστώνουν ότι ο εν λόγω «ισχυρισμός είναι αναληθής και καταρρίπτεται».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή, προσφέροντας μόνο αυτά το διαβατήριο της υγείας και μιας καθημερινότητας χωρίς εμπόδια. Ήδη, περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση. Και καθώς λειτουργούν, πια, πάνω από 1.000 σύγχρονα κέντρα και άνοιξαν οι γραμμές για όλες σχεδόν τις ηλικίες, στα τέλη Μαΐου μπορούμε να φτάσουμε τους 5.000.000 εμβολιασμένους Έλληνες. Το πρώτο τείχος ανοσίας, λοιπόν, είναι κοντά. Με τους νέους να μας δείχνουν το δρόμο της υπευθυνότητας. (…)»

Όμως, τα Ellinika Hoaxes σημειώνουν ότι «αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής», αναφέροντας ότι «σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, μέχρι την 1η Μαΐου που έγιναν οι σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, είχαν πραγματοποιηθεί 3.115.339 εμβολιασμοί. Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της covid-19 ανέρχονταν στους 2.170.847. Από αυτούς, 944.481 είχαν λάβει και τη δεύτερη δόση… Συνεπώς, δεν αληθεύει πως κατά την 1η Μαΐου «περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση»», τονίζουν οι «Έλληνες διαχειριστές του facebook» και επισημαίνουν «πως ο αριθμός των εμβολιασμών δεν πρέπει να ταυτίζεται με εκείνον των εμβολιασμένων και αυτό διότι τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, Oxford/AstraZeneca που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της πανδημίας του SARS-CoV-2 στη χώρα μας, χορηγούνται σε 2 δόσεις».

Όπως μάλιστα σχολιάζει η ΕΦΣΥΝ αναδεικνύοντας το θέμα: «…διαπιστώσουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί διαστρεβλωτικά στοιχεία και αριθμούς, προκειμένου να υποστηρίξει τη μαγική εικόνα που προσπαθεί να προβάλλει».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ HAOXIS


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]