δήμος-θεσσαλονίκης-χαμός-στο-πασοκ-με-138416
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 19.02.2023 | 08:30

Δήμος Θεσσαλονίκης: Χαμός στο ΠΑΣΟΚ με την υποψηφιότητα Αγγελούδη

Αναταραχή έχει προκληθεί στο ΠΑΣΟΚ από την υποψηφιότητα του Στέλιου Αγγελούδη- Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης- για τον θώκο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Την εν λόγω υποψηφιότητα… υποτίθεται ότι στηρίζει ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη να μην παίρνει θέση και να κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του.

Να σημειωθεί ότι, ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, στηρίζει τον σημερινό Δήμαρχο της συμπρωτεύουσας, Κωνσταντίνο Ζέρβα, αφού στον συνδυασμό του βρίσκονται αρκετά στελέχη του, με πιο “βαρύ χαρτί” απ’ όλους, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Πέτρο Λεκάκη, που κατεβαίνει και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ζέρβας, ο οποίος στηρίζεται ανεπισήμως από τη ΝΔ, παρουσιάζεται ως “φαβορί” από κάποιους κύκλους, παρ’ όλα αυτά στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγάλο ποσοστό δυσαρέσκειας απέναντί του, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι δεν έχει δώσει καμία λύση σε σοβαρά προβλήματα της πόλης, όπως το κυκλοφοριακό, τις συγκοινωνίες και την καθαριότητα.

Ωστόσο, πολλά θα “παιχτούν” μετά τις βουλευτικές εκλογές, καθώς, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ, ο μοναδικός δρόμος θα είναι η σύμπραξη με την παράταξη Ζέρβα, κάτι που θα αποτελεί και δικαίωση για μία μεγάλη μερίδα στελεχών που έχουν ήδη ενσωματωθεί σε αυτήν. Όμως, εάν δεν υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά, καθώς είναι πολύ πιθανό να προκύψουν νέα πρόσωπα, κάτι που θα προκαλέσει νέες αναταράξεις στο κόμμα της αντιπολίτευσης.