Δήμος Αθηναίων: «Μπάχαλο» σε ψηφοφορία για έργο του Μεγάλου Περίπατου - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
17
Ιούνιος
Back

Δήμος Αθηναίων: «Μπάχαλο» σε ψηφοφορία για έργο του Μεγάλου Περίπατου

Δήμος Αθηναίων: Σκηνές… απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στην διάρκεια του απογευματινού δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, κατά την ψηφοφορία για την έγκριση της πεζοδρόμησης και της ανάπλασης της Βασιλίσσης Όλγας. Τη στιγμή που μεγάλο μέρος της δημοτικής αντιπολίτευσης φαινόταν ότι θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο έργο, που γίνεται στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, απαντώντας στην κριτική που δεχόταν, ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για την έγκριση του έργου, ώστε να καταγραφούν ποιοι ψηφίζουν υπέρ και ποιοι όχι, λέγοντας ότι έτσι θέλει να «προλάβει» σχετικό αίτημα που θα κατέθετε η «Ανοιχτή Πόλη». Μάλιστα, υπονόησε ότι με την απουσία τους από τη συνεδρίαση ήθελαν να αποφύγουν να τοποθετηθούν με την ψήφο τους για το έργο στην Βασιλίσσης Όλγας οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ανοιχτή Πόλη» (Νάσος Ηλιόπουλος) και «Αθήνα Είσαι Εσύ» (Παύλος Γερουλάνος) για τους οποίους μέλη των παρατάξεων τους υπογράμμισαν ότι οι απουσίες τους είναι δικαιολογημένες.

Η ονομαστική ψηφοφορία ξεκίνησε μέχρι που ο κατάλογος έφτασε στο όνομα του Βασίλη Καπερνάρου (επίσης επικεφαλής παράταξης), ο οποίος τοποθετήθηκε υπέρ του έργου, αλλά αποχώρησε πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους, δηλώνοντας μεν ότι θα υπερψηφίσει αλλά σε χρόνο προγενέστερο του αιτήματος του Κώστα Μπακογιάννη για ονομαστική ψηφοφορία.Έτσι, η αντιπολίτευση αντέδρασε στην προσμέτρηση της ψήφου του Β. Καπερνάρου, εξηγώντας ότι η ονομαστική ψηφοφορία απαιτεί παρουσία.

Η δημοτική αρχή επέμεινε να προσμετρηθεί η ψήφος του Β. Καπερνάρου και η ψηφοφορία διεκόπη προσωρινά -εν μέσω τρομερών ενστάσεων- και για χρόνο που… επέτρεψε στον Β. Καπερνάρο να επιστρέψει στην αίθουσα και να ψηφίσει κανονικά!

Χαρακτηριστικό είναι ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε να παραμείνει ο Β. Καπερνάρος στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μέχρι να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, «αλλιώς θα ζητάμε σε κάθε θέμα ονομαστική ψηφοφορία».

Η ανάπλαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Μια πλειοψηφία μάλιστα που δεν φαινόταν να επηρεάζεται από την ψήφο του Β. Καπερνάρου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!