bουλευτές-καταθέτουν-ερωτήσεις-επί-πλ-96706
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 23.08.2016 | 07:40

Bουλευτές καταθέτουν ερωτήσεις επί πληρωμή; – Μια απίστευτη καταγγελία

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα άρθρο που βρίσκεται σχεδόν εδώ και μια εβδομάδα στον αέρα, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Γράφτηκε στο “Βήμα” και το υπογράφει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης. Το περιεχόμενό του είναι συγκλονιστικό: αναφέρει ότι βουλευτές πληρώνονται για να καταθέσουν ερωτήσεις επί παραγγελία!

Το άρθρο έχει τίτλο «Φάμπρικα της λάσπης» και αναφέρει τα εξής:

«Η φάμπρικα είναι γνωστή για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Ο έχων το «μέσο» δύναται να πιέσει με διάφορους τρόπους ώστε να επιτύχει τον σκοπό του – η λειτουργία της φάμπρικας αυτής γίνεται είτε μέσω οικονομικών συνεργασιών είτε μέσω εκβιασμών.

Με αυτό το πρίσμα η Εξεταστική της Βουλής έχει καλέσει (ορισμένους μόνο) ιδιοκτήτες ΜΜΕ ώστε να εξετάσει διαπλοκή, σχέσεις με τράπεζες κ.ά. Οι σωστοί επαγγελματίες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Η διαφήμιση των τραπεζών, για παράδειγμα, φανταζόμαστε ότι θα εξεταστεί αναλογικά με την κυκλοφορία, πάλι για παράδειγμα, καθημερινών και εβδομαδιαίων εφημερίδων. Το ίδιο, πάλι φανταζόμαστε, θα γίνει για την κρατική διαφήμιση της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ.

Φανταζόμαστε επίσης ότι η Εξεταστική Επιτροπή θα τολμήσει να εξετάσει απόπειρες εκβιασμών. Υπάρχει παράδειγμα όπου «δημοσιογράφος» εξαπολύει επίθεση λάσπης εναντίον επιχειρηματία μέσω Διαδικτύου ή εντύπου επειδή «το θύμα» δεν προσέλαβε εταιρεία δημοσίων σχέσεων του πρώτου;

Η Επιτροπή αυτή (ή η Επιτροπή Δεοντολογίας) θα εξετάσει και τη διαπλοκή και άλλες οικονομικές συνέργειες που έχουν ως αφετηρία τη Βουλή; Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα θα μπορούσε να ήταν ερωτήσεις βουλευτών. Διότι πέραν των γραφικών που περιφέρουν βάζα με μέλι σε γραφεία επιχειρηματιών και λαμβάνουν 50ευρα υπάρχουν και οι επαγγελματίες βουλευτές που έχουν εφεύρει τη φάμπρικα των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων. Γνωστά είναι άλλωστε σχετικά «τιμολόγια» για κατάθεση ερωτήσεων που επιθυμούν οι «πελάτες» των πολιτικών. Αλλη μέθοδο αποτελεί η κατάθεση ερωτήσεων κατά επιχειρηματία ή ΜΜΕ από βουλευτή ώστε μετά να τερματιστεί με τον βουλευτή να αποκομίζει κάποιο κέρδος.

Διότι ο ασκός του Αιόλου μάλλον τη φάμπρικα της λάσπης θα σκορπίσει».

Ήδη το παραπάνω άρθρο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο με πολλούς να αναρωτιούνται:

«Είναι μια επώνυμη και συνεπώς υπεύθυνη καταγγελία από πρώην μέλος του Κοινοβουλίου. Σε ποια αλλά χώρα θα έσκαγε τέτοια βόμβα στα θεμέλια του κοινοβουλευτισμού και δεν θα επακολουθούσε σεισμός;»

Δείτε εδώ το άρθρο

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.