αυγή-κατά-δημάρχων-σόου-στα-κανάλια-απ-109874
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 01.06.2016 | 11:18

Αυγή κατά δημάρχων: Σόου στα κανάλια απόντες στο Ελληνικό

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ένα αιχμηρό δημοσίευμα κατά του δήμαρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης και των όμορων δήμων για την κατάσταση που επικρατεί με τον καταυλισμό των προσφύγων στον πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, προχώρησε η εφημερίδα «Αυγή». Η κομματική εφημερίδα επιρρίπτει ευθύνες στους δημάρχους και τους καταγγέλει ότι δίνουν μόνο σόου στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Αυτή την στιγμή στο Ελληνικό περισσότεροι από 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Η διοίκηση της «Ελληνικό ΑΕ» με δραματική επιστολή – έκκληση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν χωράνε να μπουν άλλοι στο εσωτερικό, με πολλούς να έχουν κατασκηνώσει στους εξωτερικούς χώρους.

Έκκληση απήθυνε προκειμένου να βρεθεί μία λύση ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Μιλώντας στο «Mega», περιέγραψε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν, σημειώνοντας μάλιστα, ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αναγκάζονται να σπάσουν τα τζάμια του αεροδρομίου, καθώς ασφυκτιούν στους εσωτερικούς χώρους.

«Μέσα στην αίθουσα αφίξεων οι θερμοκρασίες φτάνουν τους σαράντα βαθμούς. Ο χώρος είναι ακατάλληλος. Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ούτε ένα εικοσιτετράωρο μέσα. Χθες ζητούσαν να σπάσουν τα τζάμια γιατί η αίθουσα είναι κλειστή, χωρίς παράθυρα», τόνισε σε δραματικούς τόνους ο δήμαρχος.

Ο καταυλισμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μία υγειονομική «βόμβα» αφού μετανάστες και πρόσφυγες δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε τις βιολογικές τους ανάγκες τους.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.